Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naselje reka

Osim što nemaju kanalizaciju, za jakih kiša stanari plivaju u vodi

'18.04.2013., Koprivnica - Gradska uprava je najavila tuzbu protiv tvrtke Osijek Koteks zato jer je ta tvrtka lose izgradila kanalizacijsku mrezu u Kolodvorskoj i Starogradskoj ulici u prigradskom nas
'Marijan Susenj/PIXSELL'
19.04.2013.
u 10:30


Grad Koprivnica najavljuje tužbu protiv izvođača radova Alpine Bau i Osijek Koteksa

Prošlo je dvije godine otkako se počela graditi kanalizacija u Starogradskoj i Kolodvorskoj ulici u koprivničkom prigradskom naselju Reki.

Najpovoljnija ponuda

Prema potpisanom ugovoru sa zajednicom izvoditelja - tvrtkom Alpine Bau iz Zagreba i Osijek Koteksom, posao na 3,5 kilometara dugoj kanalizacijskoj mreži vrijedan oko tri milijuna kuna trebao je biti zgotovljen sredinom studenog 2011. godine, ali to se ni do danas nije dogodilo. Iako su u Gradu odmah posumnjali da će sve biti dovršeno u roku, Zakon o javnoj nabavi obvezao ih je da prihvate njihovu ponudu jer je bila za više od milijun kuna povoljnija od prve iduće. Koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak toliko je ljutita zbog raskopanih ulica u Reki da je najavila i tužbu protiv njih.

- To je sramota. Očito ćemo morati napraviti crnu listu izvođača radova jer ovo je nedopustivo - kazala je gradonačelnica.

Pročelnica Jasna Golubić kazala je da su za prekoračenje roka izvođaču radova već dostavili ugovornu kaznu u iznosu od pet posto vrijednosti posla.

- Za završetak radova u naselju Reka i provođenje tehničkog pregleda potrebno je još izvršiti manje radove na sanaciji izvedenog stanja. Planira se da bi ovi radovi trebali biti završeni u narednih desetak dana, kada bi mogao biti i zatražen tehnički pregled - dodala je J. Golubić.

\'To nije posel\'

Mato Škorić iz Osijeka Koteksa kaže da se ne bune protiv \'penala\' jer je rok probijen, ali da mu je prvi glas da Grad sprema bilo kakvu tužbu.

Stanari ulica u Reki ogorčeni su što se sve odužilo.

- Odgovorni su svi po redu, pitam se gdje je bio nadzor. To je brljavljenje, to nije posel. A gdje nam je još obećani asfalt - kazao je Nenad Sabolović iz Starogradske.

Vlatko Bešvir iz susjedne ulice rekao je da ne bi ni riječ izustio da su posao napravili kako treba, a ne da se sad sve popravlja.

- Kanalizacijska mreža ne funkcionira, mostovi u dvorišta katastrofalno su napravljeni, a kada padne kiša voda nam ide u podrume ili se izlijeva na cestu zbog zatrpanih odvodnih kanala i usred njih izgrađenih šahtova kanalizacije. Tko je što poduzeo, kome da se mi obratimo - dodaje susjeda Tatjana Dražetić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije