Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedan projekt

Osijek će u svibnju dobiti Regionalni muzej vina

'SPECIJAL VRT 28.06.2012., Veliki Lovrecan - Nekad gradjevinski poduzetnik danas vinar Marijan Matijasec na 6 hektara zasadio je vinograd i izgradio podrum kapaciteta 135 tisuca litara vina.  Photo: M
'Marko Jurinec/PIXSELL'
27.12.2012.
u 13:10

Muzej će biti smješten u osječkoj Tvrđi kraj Vodenih vrata, a u sklopu istoga projekta uredit će se i 18,5 kilometara vinskih cesta te četiri mini muzeja u Zmajevcu, Drenju, Dalju i Feričancima.

Osijek će u svibnju iduće godine dobiti Regionalni muzej vina. Dio je to projekta Wine Tour vrijedan oko deset milijuna eura od čega najveći dio financiraju europski fondovi dok ga Osječko-baranjska županija i partneri sufinanciraju s 25 posto.  

Muzej će biti smješten u osječkoj Tvrđi kraj Vodenih vrata, a u sklopu istoga projekta uredit će se i 18,5 kilometara vinskih cesta te četiri mini muzeja u Zmajevcu, Drenju, Dalju i Feričancima. Zajedno s osječkim Regionalnim muzejem vina, kako su istaknuli gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić prilikom današnjeg obilaska radova na njegovu uređenju, predstavljat će polazišnu točku za obilazak okolnih vinogorja.

>>Vino koje pijete govori mnogo o vašem karakteru

Ključne riječi

Komentara 2

TI
tinamar
11:59 28.12.2012.

Bravo za Slavoniju i Osječko-baranjsku županiju! Lijepo je pročitati kako se napokon i kontinentalni turizam razvija!

IV
ivica3213
15:39 28.12.2012.

Zar ovo nije trebalo biti u Požeško –slavonskoj županiji, pa koje je vino najpoznatije u svijetu iz RH. Svi znamo da su vina Kutjeva na prvom mjestu a onda se slažu ispod ostali, o tome nema razgovora. Svi vinari too jako dobro znaju, sva vina su dobra ali kutjevačka su nešto posebno. Dok se naši drugari prepiru čiji je festival u Požegi, požeški vinari nisu složni i reže jedan na drugoga, jer smatraju kako su jedan drugom konkurencija, Slavonski brod Požegi, oduzima Trenkove pandure sa kojima nemaju nikakve veze i za to Brod dobiva još i nagrade zahvaljujući neznancima koji sjede u Turističkoj zajednici RH a nemaju veze sa poviješću, Osječka županija šuti i radi. Eto tako to ide. Imamo sve, samo pameti i sposobnosti ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije