Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omišanin zatvoren

Osamnaestogodišnjak izazvao požare u Dućama, Zadvarju...

požar dugi rat (1)
Ivo Cagalj/PIXSELL
02.08.2013.
u 10:25

Vozio se motorom od mjesta do mjesta i upaljačem palio suho granje i raslinje s ciljem izazivanja požara

Policija je uhitila 18-godišnjeg K.A. sa šireg omiškog područja za kojeg sumnja da je izazvao požare u Dućama, Zadvarju i Zakučcu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je u srijedu, 31. srpnja 2013. u namjeri izazivanja šumskog požara, svojim motociklom došao u Staro selo Duće, na tri lokacije upaljačem zapalio suhu travu i nisko raslinje,, nakon čega je napustio požarište. Požar se proširio i zahvatio ukupnu površinu od 50 hektara, te je osim neobrađenih poljoprivrednih površina i šume izgorio veći broj obrađenih poljoprivrednih čestica zasađenih maslinama, vinovom lozom, voćkama i drugim poljoprivrednim kulturama.

Sumnjiče ga i da je u ponedjeljak, 29. kolovoza 2012. izazvao šumski požar u Zadvarju, kada je izgorjela površina od jednog hektra. Sumnja se da se u Zadvarje također dovezao svojim motociklom, pri čemu je na više lokacija zapalio travu i nisko raslinje uz prometnicu. Nastao je požar većih razmjera, zbog kojeg je jedno vrijeme bila zatvorena državna cesta D-39.

Zbog sumnje da je u dva navrata počinio kazneno djelo Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. Doveden je pritvorskom nadzorniku.

Međutim, policija istražuje i treći požar kojeg dovodi s njim u vezu. Sumnjaju kako je u srijedu, nakon što je izazvao požar u Dućama, došao do Zakučca gdje je upaljačem zapalio suhu travu uz rub kolnika. Požar se proširio i zahvatio površinu od oko 300 metara kvadratnih, obraslu suhom travom i niskim raslinjem, te je intervencijom vatrogasaca spriječeno njegovo daljnje širenje na okolnu gustu borovu šumu. U svezi navedenog požara, biti će podneseno izvješće Inspektoratu unutarnjih poslova, radi podnošenja odgovarajuće prijave.

>>Vatra prijetila kućama u Dugom ratu, 200 vatrogasaca gasilo stihiju

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije