Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđen Petar Mur

Osam godina zatvora zbog napada nožem na studente

presuda
11.06.2010.
u 20:00

Policija ga je uhitila nekoliko dana nakon napada, no nož kojim su studenti izbodeni nikada nije pronađen. Nakon što je izbo studente, otišao je u frizerski salon i rekao frizerki neka ga ošiša i obrije jer će ga policija tražiti.

Petar Mur (46) iz baranjskog Meca proglašen je krivim i osuđen na osam godina zatvora zbog pokušaja ubojstva studenata Marija Poljaka (23) i Davora Čičeka (19) iz Slatine, koje je bez ikakva povoda 20. siječnja ove godine izbo u osječkoj Zvonimirovoj ulici. Mur je presudu izrečenu danas na Županijskom sudu u Osijeku slušao bez pokazivanja ikakvih emocija.

On je dvojici mladića, koji su Zvonimirovom ulicom išli na večeru u Studentski centar, prišao s leđa i zadao im ubodne rane nožem te pobjegao.

Studenti su završili u osječkoj bolnici s teškim tjelesnim ozljedama. Policija ga je uhitila nekoliko dana nakon napada, no nož kojim su studenti izbodeni nikada nije pronađen. Nakon što je izbo studente otišao je u frizerski salon i rekao frizerki neka ga ošiša i obrije jer će ga policija tražiti. Mur je jučer tijekom glavne rasprave u svojoj obrani kazao kako on to nije učinio te da se toga dana većinom ne sjeća jer je bio u alkoholiziranom stanju. Dodao je i kako je inače, kada je pijan, vesele naravi i nije agresivan.

No, sudsko vijeće nije povjerovalo njegovoj obrani.

- Tijekom rasprave dokazano je kako ste vi to učinili, a vaša obrana nije prihvaćena kao istinita. Vaše ponašanje nije bilo takvo da niste mogli shvatiti svoje postupke - obrazložio je presudu predsjednik sudskog vijeća Zvonko Vrban.

Nepravomoćnom presudom određeno mu je i obavezno liječenje od alkoholizma, a produljen mu je i pritvor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije