Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatne plakete

Opstanak jamči ulaganje u kvalitetu!

priznanja
Nikola Čutuk/Pixsell
14.09.2010.
u 16:05

Poslovno najuspješnija poduzeća u županiji lani su bila glinska Vivera, Gavrilović iz Petrinje, topuski Dalekovod TIM, te Turbomehanika iz Kutine

Rezultati gospodarstva malo koga zanimaju, jer smo izgradili skroz krivi sustav vrijednosti. Mnogi se žele obogatiti na brzinu, a ne sustavnim radom. Mi smo mnogo ulagali u usavršavanje stručnjaka i kvalitetu naših proizvoda, što nam je omogućilo proširenje djelatnosti i opstanak u ovo vrijeme krize, rekao je, primajući Zlatnu plaketu, nagradu Županijske gospodarske komore u Sisku za najbolje malo poduzeće u prošloj godini, Ivan Majstorović, direktor kutinske Turbomehanike.

Rješenje je - izvoz

Direktor Dalekovoda TIM-a iz Topuskog Ivan Peković, koji je priznanje primio u kategoriji srednjih poduzeća, kaže da je u vrijeme krize i pada investicija u zemlji jedno od rješenja traženje posla na novim tržištima izvan Hrvatske i izvoz, što je Dalekovodu i uspjelo.

Velik je problem, kažu gospodarstvenici, i opća nelikvidnost, ali Darko Baljak, direktor glinske prehrambene tvrtke Vivera, koja je dobitnik posebnog priznanja Kristalne kune, kaže da su problemi i sastavni dio posla.

U kategoriji velikih trgovačkih društava Zlatnu je plaketu ponovo dobio petrinjski Gavrilović.

– Moramo se prilagoditi europskom tržištu, i mi smo pripreme za to već počeli – najavio je vlasnik tvornice Georg Đuro Gavrilović.

Predsjednik Županijske komore Boris Mesarić optimistički je najavio prve naznake gospodarskog oporavka u drvnoj industriji i petrokemiji na području naše županije. Županica Marina Lovrić Merzel spomenula je nove gospodarske investicije i ulaganja kroz povoljne poduzetničke kredite, kako bi se barem sačuvala postojeća radna mjesta.

Jubilarna priznanja

Jubilarne su nagrade ove godine dobili petrinjski Gavrilović za 320 godina djelovanja, Slavijatrans iz Petrinje za 60 godina rada, te Metalurški fakultet Sisak i sisačko Pristanište i skladišta za pola stoljeća djelovanja. Priznanje za inovativnu djelatnost pripalo je Udruzi vinara i voćara "Lujo Miklaužić" iz Kutine za klonsku selekciju škrleta.

Lani su nagrade dobili Petrokemija, Nord Produkt iz Divuše i Vivera iz Gline.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije