Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVD Belavići

Opremu im "šalju" kolege iz rafinerije njemačkog Kelheima

'18.09.2010., Duga Resa - Zahvaljujuci dobrovoljnom vatrogasnom drustvu iz njemackog grada Kelheima DVD Belavici su dobili hidraulicke skare.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
20.09.2010.
u 09:11

Društvo je od Nijemaca u tri godine dobilo dva navalna vozila, cisternu, kacige...

Vatrogasna oprema Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belavići od prošlog je vikenda bogatija za novi uređaj - hidraulične škare, koje će vatrogascima toga kraja biti od velike pomoći u slučaju kada moraju otvarati, odnosno razrezati vozila, ili u slučaju sličnih intervencija. Opremu vrijednu gotovo 30.000 kuna donirala im je vatrogasna postrojba rafinerije iz njemačkoga grada Kelheima.

"Veza" im hrvatski zet

– Suradnja s njemačkim vatrogascima traje posljednje tri godine. Od njih je DVD Belavići već dobilo dva navalna vozila, cisternu i kacige, a sada i hidraulične škare kakve u čitavoj Vatrogasnoj zajednici grada Duge Rese ima jedino DVD Duga Resa – kazao je Ivan Baršić, gradonačelnik Duge Rese, na primopredaji donacije. Zahvalio je gostima iz Kelheima, a posebnu njihovu gradonačelniku Fritzu Mathesu.

"Veza" DVD-a Belavići i vatrogasaca rafinerije u Kelheimu je Filip Vargek, zet iz Belavića koji radi u rafineriji i koji se brine za potrebe DVD-a Belavići.

– Oprema koju ima rafinerija ulazi u najvišu kategoriju kvalitete protupožarne zaštite. Nakon 10 godina opremu moraju zamijeniti novom, bez obzira na iskorištenost. Hidraulične škare koje smo dobili prošle su remont – rekao je Baršić.

Izlet kao zahvala

Grad Duga Resa, inače, za potrebe vatrogasaca godišnje izdvaja pola milijuna kuna, a o važnosti svake, a posebno ovakve donacije, govori podatak da jedno novo vatrogasno vozilo stoji i do 1,2 milijuna kuna.

Gosti iz Njemačke, u društvu gradonačelnika i članova DVD-a Belavići, obišli su Plitvička jezera, karlovački Muzej vatrogastva, zatim Muzej Domovinskog rata na Turnju, stari grad Dubovac i karlovačko gradsko kupalište.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije