Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dar vukovaru

Oporučno prodala stan i novac darovala za izgradnju vrtića

vrtic u vukovaru
Branimir Bradarić/VLM
09.04.2013.
u 20:55

To je bila želja moje tetke i mi smo taj zadatak sa zadovoljstvom proveli. Ona je radila godinama kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti i željela je nekako pomoći djeci Vukovara, kazao je Tomislav Vojnović

U vrijeme krize, kada je sve manje donacija namijenjenih za udruge i pomoć ljudima u nevolji, odluka za života Ljeposave Dobrile Vojnović (1927.) iz Splita jedna je od onih koje izazivaju divljenje i poštovanje. 

Naime, Vojnović je još za života odlučila da se poslije njene smrti stan u kojem je godinama živjela proda, a da sredstva prikupljena na taj način budu uplaćena u korist građana Vukovara. Odlukom grada Vukovara, braniteljske udruge Vukovar 91 i članova obitelji, 879.000 kuna, novac koji je dobiven prodajom stana, bit će iskorišten za rekonstrukciju dječjeg vrtića u vukovarskom prigradskom naselju Sotin.

– To je bila želja moje tetke i mi smo taj zadatak sa zadovoljstvom proveli. Ona je radila godinama kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti, a budući da je radila u prosvjeti, željela je na taj način pomoći djeci Vukovara. Odlučila se za Vukovar zbog svega onoga što su Vukovarci i njegovi građani proživljavali, kaže Tomislav Vojnović koji je bio zadužen za postupak prodaje stana od pedesetak četvornih metara. Vojnović kaže da njegova tetka nije imala djece, ali su svi članovi obitelji iznimno ponosni na njenu odluku te nemaju ništa protiv toga da novac završi u Vukovaru.

– Nemam riječi da zahvalim na ovoj donaciji i ovakvom činu. Hvala joj uime Vukovara i svih njegovih građana. Od toga novca rekonstruirat ćemo vrtić u Sotinu, a na njegovo otvaranje pozvat ćemo i članove obitelji Vojnović. Postavit ćemo i ploču na ulaz kako bi se znalo tko je osigurao sredstva, rekao je Sabo. S obzirom na to da je ukupna vrijednost radova procijenjena na otprilike 960 tisuća kuna, razlika će biti osigurana iz gradskog proračuna. Vukovarska tvrtka Planum najavljuje početak radova i predviđa da će biti gotovi u roku od tri mjeseca. Postojeći vrtić u Sotinu trenutačno pohađa dvanaestero djece, a u gradu su sigurni da će u novim uvjetima uskoro broj djece u vrtiću biti veći.

>>Proslava završetka radova na vukovarskom Radničkom domu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije