Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Specijalna bolnica

Odvažili se uložiti tri milijuna kuna u godini kad svi nastoje štedjeti

'                               '
'Photoshop'
03.04.2010.
u 11:44

Kreće se u rekonstrukciju stare zgrade Maksimilijan, u kojoj je smješten Odjel neurologije, a potpuno bi trebala biti obnovljena do kraja godine

Zgrada Maksimilijan stara je oko 200 godina i krovište je pred propadanjem. Osim toga, hodnici su preuski i ne dopuštaju komunikaciju između starog i novog dijela bolnice i restorana, objasnio je Davor Gredičak, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama razlog za ulazak u investiciju vrijednu oko tri milijuna kuna, kojom će se obnoviti stara zgrada u kojoj se trenutačno nalazi Odjel neurologije.

Opravdani razlozi

Po njegovim riječima, uz nabrojano, opravdani su razlozi u takvu investiciju u godini kada svi nastoje uštedjeti, a mnogi posluju sa znatnim minusom, i to da u toj zgradi nema tople vode, a sanitarni čvor i instalacije stari su više od 100 godina. Osim toga, po izvješću za prošlu godinu, bolnica u Stubičkim Toplicama poslovala je najbolje od svih zdravstvenih ustanova u Krapinsko-zagorskoj županiji, te je godinu završila s gotovo 1,2 milijuna kuna plusa.

Četiri zvjezdice

– Uključujući taj novac, u ovoj ćemo godini raspolagati s ukupno 4,4 milijuna kuna, pa bi nakon dovršetka obnove zgrade Maksimilijan ostalo još oko 1,4 milijuna kuna za održavanje, odnosno servisiranje i kupnju nekih novih aparata – objasnio je Gredičak. Uz tu će se zgradu, osim njene rekonstrukcije, napraviti i prolaz između novog dijela i restorana. – Nažalost, pacijenti dosad nisu imali uvjete kakvi bi u današnje vrijeme trebali biti, a sada ćemo ovom rekonstrukcijom smještaj s razine 19. stoljeća dići na razinu današnje četiri zvjezdice – rekao je Gredičak, napomenuvši da je oko tri milijuna kuna uloženo i prošle godine, kad je napravljen i novi bazen.

– Trenutačno smo u fazi odobrenja od Konzervatorskog zavoda, budući da je zgrada stara oko 200 godina, pa se ne smije rušiti, već samo obnoviti. Tada ćemo raspisati natječaj za izvođača radova, a vjerujem da ćemo u rekonstrukciju krenuti do ljeta. Predviđamo da bi svi radovi trebali biti zgotovljeni do kraja ove godine – zaključio je ravnatelj Spec. bolnice za med. rehabilitaciju Davor Gredičak.

Izravna potpora gospodarstvu

Kretanje u takvo ulaganje, usprkos smanjenju limita za ovu godinu, za pohvalu je. Vodimo računa o tome da se zagorski pacijenti pored naših ustanova ne idu liječiti u Zagreb. Osim toga, tako vrijedna investicija bit će i izravna potpora gospodarstvu, a osobito građevinskom sektoru, koji je kod nas najviše zahvaćen krizom, objasnio je župan Siniša Hajdaš Dončić.

Komentara 1

OB
-obrisani-
01:44 09.04.2010.

Je, pak nakon litrice dve nigdar ni falilo hrabrih muževa samo kaj posle boli glava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije