Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi projekti

Odvajanje susjedne škole smanjilo je broj potrebnih učionica

'                               '
''
17.06.2010.
u 15:50

Prije nekoliko godina pokrenuta inicijativa predviđala je dogradnju deset učionica, no zbog odvajanja škole u Stubičkim Toplicama. bit će ih 4 do 5.

Usprkos krizi i brojnim zaustavljenim projektima, donjostubička osnovna škola u idućem bi razdoblju trebala dobiti dva vrlo vrijedna projekta. Tako je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, raspisalo natječaj za gradnju nove sportske dvorane u sklopu OŠ Donja Stubica.

Primaju se ponude

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama, a ponude se mogu predavati do 28. lipnja, kada je predviđeno i otvaranje prispjelih ponuda.

-Možemo reći da je tako san Stubičanaca star nekoliko desetljeća ušao u završnu fazu, koju više ništa ne može zaustaviti. To će biti od velikog značaja kako za djecu, učenike škole, tako za sportske i druge brojne udruge s područja grada - kaže donjostubički gradonačelnik Juraj Srebačić. Procijenjena vrijednost radova je 14 milijuna kuna, bez PDV-a, od toga Ministarstvo iz sredstava Europske investicijske banke daje 70 posto, a Grad Donja Stubica 30 posto. Grad bi zajedno s PDV-om trebao osigurati oko pet milijuna kuna. No, točna cijena utvrdit će se samim natječajem, a s obzirom na krizu u građevini, očekuje se da bi mogla biti i manja. Dvorana će biti trodijelna, površine 2.181 četvorni metar, imat će 840 mjesta za gledatelje, od toga 584 sjedećih mjesta, a ostatak stajaćih na galeriji.

Postojeća školska sportska dvorana ostat će u funkciji kao pomoćna dvorana, te će biti povezana s novom, koja će imati svoj poseban ulaz i izlaz. Očekuje se da bi radovi trebali početi na jesen. Također je ponovno aktualizirano pitanje dogradnje škole, kako bi se nastava mogla odvijati u jednoj smjeni.

Nove mogućnosti

Prije nekoliko godina pokrenuta inicijativa koja je predviđala dogradnju deset učionica, zaustavljena je nakon odvajanja škole u Stubičkim Toplicama. Sada je ponovno pokrenuta inicijativa za dogradnjom, ovaj puta četiri do pet učionica. Procjena je da bi to bilo dovoljno upravo zbog odvajanja škole u Stubičkim Toplicama, jer je samim time broj učenika smanjen sa 700 na 500, s tim da bi bila ostavljena mogućnost za dogradnjom još toliko učionica ukaže li se za to potreba u narednim godinama. Prvi korak je sad izmjena postojećih projekata dogradnje.

- Održali smo na tu temu i sastanak sa ravnateljicom škole, kojem su uz nas iz Grada nazočili i državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Stipe Mamić, te saborski zastupnik Milivoj Škvorc - kaže predsjednik Gradskog vijeća Donje Stubice Anđelko Glivar. Dodaje da je dogovoreno da se ponovno intenzivira projekt dogradnja škole, ovaj puta u smanjenom obimu, ali dovoljnom da se konačno omogući jednosmjenski rad u školi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije