Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
organizirao proni

Održane pokazne vježbe za male Vukovarce

vukovar,info centar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
30.04.2013.
u 15:34

Na sajmu se okupilo 27 izlagača iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Istaknuto je da je cilj sajma podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude

U organizaciji PRONI Centra za socijalno podučavanjue danas je u vukovarskoj gradskoj četvrti održan Info Centar za mlade koji za osnovni cilj ima podizanje kvalitete informiranja mladih.  

Na sajmu se okupilo 27 izlagača iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Istaknuto je da je cilj sajma podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude, načinu uključivanja u iste, te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusobne suradnje u zajednici. U središtu ovogodišnjeg VuMi-a je i promocija projekta Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Ministarstva zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske pod nazivom Zdrav za 5. Brojni posjetitelji Sajma imali su prilike upoznati se sa aktivnostima i projektima tvrtki i ustanova koje djeluju na području grada. Ipak, najviše pozornosti imale su pokazne vježbe policije koje su na sajam dovele primjere eksplozivnih naprava kao i najnoviji motocikl koji koristipolicija.

Prikazana je i vježba u kojoj posebno obučeni policijski pas pronalazi skrivenu drogu. Okupljeni su imali prilike i gledati vježbu gašenja kontroliranog požara pa čak i sami isprobati kako je to uživo biti vatrogasac. U Vukovaru je danas održan i drugi po redu Regionalni sajam vježbeničkih tvrtki na kojem se okupilo 13 sudionika iz četiri srednje škole s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjska županije.

- Cilj ovakvih sajmova je kompetencija učenika, poduzetnička i komunikativna kompetencija i njihovo što bolje pripremanje za tržište rada. Njihova međusobna poslovanja koja upravo ovdje započinju. Naime, ona se tijekom školske godine nastavljaju jer su na sajmu izvršene narudžbe robe, a kasnije idu isporuke tako da se poslovna suradnja među njima nastavlja, rekla je profesorica Lela Đitko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije