Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drskost

Odnijeli mi robe za 70 tisuća, a na otpadu će za nju dobiti 600 kuna

'                               '
'Photoshop'
05.05.2010.
u 09:05

Iz dvorišta radionice u Zagorskim Selima ukrali mu dvije palete otpadnog željeza, te jednu paleta izrezanih prirubnica, namijenjenih za dalju obradu

- Nisu me pokrali zbog krize i neimaštine, to je najobičniji lopovluk sitnih lopova i švercera - rekao nam je vlasnik obrtničke radionice Strojna obrada Kodrnja iz Zagorskih Sela, Danijel Kodrnja. Njemu su lopovi iz dvorišta iza radionice, udaljenog samo stotinjak metara zračne linije od obiteljske kuće ukrali šestotinjak kilograma željeza - dvije palete otpadnog željeza i jednu paletu izrezanih prirubnica koje su bile namijenjenih za dalju obradu.

Radi i prodaje HŽ-u

Te prirubnice, kaže, Kodrnja inače radi za HŽ, a oni ih kao gotove dijelove ugrađuju u lokomotive vlaka.

- U cijeloj priči najveća je tragedija što je kilogram otpadnog željeza samo po jednu kunu, kradljivci će dakle za ovih 600-tinjak ukradenih kilograma dobiti 600-tinjak kuna, a meni je pričinjena šteta od 70 tisuća kuna. Samo jednu prirubnicu težine pet kilograma ja HŽ-u prodajem za tri tisuće kuna, a lopovi će za nju dobiti pišljivih pet kuna. Ukrali su mi samo ove sitnije dijelove, velike željezne ploče su mi ostavili - rekao je Kodrnja, pokazujući mjesto krađe. Dodao je da je u petak u 15 sati kad su odlazili s posla sve bilo na svome mjestu, a da prirubnice i željezo nedostaju, njegovi radnici primijetili su u ponedjeljak ujutro.

Mislio da je u autu par

- Po danu sigurno nisu došli, a u petak i subotu navečer sigurno nisu bili jer smo na igralištu koje se nalazi kraj radionice igrali nogomet, roštiljali i palili krijes sve do 4 ujutro. U nedjelju navečer nešto poslije 23 sata izišao sam van iz kuće i vidio jedan bijeli auto kako se parkirao kraj radionice. No, mislio da je kakav dečko s curom i rekao sam sebi: "Kaj bum im smetal". Nisam ni u snu pomišljao da bi mi netko iz dvorišta krao željezo. U više od 20-ak godina koliko radimo to se prvi put dogodilo - rekao je Kodrnja te dodao da će nakon svega sigurno razmisliti da što prije postavi videonadzor i ogradi prostor.

Policajci su bili i u Trgo-Kovini u Velikom Trgovišću koja se bavi otkupom sirovina, ali lopovi tamo nisu bili.

- Ne otkupljujemo sirovine ako sumnjamo da su ukradene jer - ako ukradeno policija nađe, ostali smo i bez novca i bez sirovine - rekli su nam u Trgo-Kovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije