Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovački sud Split

Odgođeno prvo izvještajno i ispitno ročište za Jadrankamen

'04.04.2012., Split - Radnici Jadrankamena vratili su se danas ponovo s Braca u Split nakon dvodnevnog cekanja da se vrate vozila kojima se sluze vodeci ljudi firme. Po dolasku u zgradu Uprave vodeci
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
14.06.2012.
u 14:16

Ivan Basić, predsjednik Trgovačkog suda, objašnjava da unatoč prigovorima sindikalista postoji pravomoćna odluka o otvaranju stečaja nad Jadrankamenom i kako će se stečajni postupak voditi u skladu s odlukama vjerovnika.

Kako Anči Bašić, nova stečajna upraviteljica Jadrankamena, nije uspjela obraditi sve prijave tražbina, prvo prvo ispitno ročište koje se u četvrtak trebalo održati na Trgovačkom sudu u Splitu, odgođeno je za 12. srpnja.

– Tog dana održat će se prvo ispitno, a potom i izvještajno ročište koje je trebalo biti 20. lipnja – kazao je za Večernji list Ivan Basić, predsjednik splitskog Trgovačkog suda. Dodaje da će se oba ročišta umjesto na Trgovačkom, zbog prostornih problema, održati u zgradi Općinskog suda na Dračevcu jer se očekuje dolazak velikog broja radnika iz Pučišća, ali i brojnih vjerovnika Jadrankamena. Predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić naglašava da radnici i dalje ne prihvaćaju stečaj, kako ne priznaju novu stečajnu upraviteljicu Anči Bašić ni njezine odluke te da nastavljaju provoditi nedavno započeti građanski neposluh. Najavljuje kako će 12. srpnja na ročište u Split doći najmanje dvjestotinjak radnika s Brača.

–- Sve se to odražava na vođenje stečajnog postupka Jadrankamena te da zbog toga stečajna upraviteljica do danas nije uspjela pribaviti sve dokumente temeljem odredbi stečajnog zakona. Radnici su nezadovoljni što je stečaj uopće pokrenut, ali i pojedinim članovima Odbora vjerovnika. Kad bude izvještajno ročište, vjerovnici mogu odlučiti hoće li nekoga iz odbora isključiti. No, bez obzira na sve prigovore radnika i sindikalista, nedvojbeno je da postoji pravomoćna odluka o otvaranju stečaja nad Jadrankamenom i da će se stečajni postupak voditi u skladu s odlukama vjerovnika – objašnjava Ivan Basić, prvi čovjek splitskog Trgovačkog suda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije