Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrajk

Odbačena tužba sindikata Glasa Istre

glas istre (1)
Duško Marušić/PIXSELL
10.11.2010.
u 14:07

Odvjetnik sindikata Glasa Istre Tomislav Divić najavio je žalbu Vrhovnom sudu RH.

Danas je Županijski sud u Puli odbacio tužbu sindikata Glasa Istre koji je tužio poslodavca jer je zapriječio ulaz štrajkašima u redakciju. Pod predsjedanjem sutkinje Nataše Babić tužba sindikata odbačena je s obrazloženjem da nije riječ o institutu isključenja s rada pa se stoga sudska zaštita ne može pružiti.

Odvjetnik sindikata Glasa Istre Tomislav Divić najavio je žalbu Vrhovnom sudu RH. Sindikalna povjerenica u Glasu Istre Maša Jerin kaže:

- Nisam iznenađena ovakvom odlukom suda, pogotovo ne nakon odluke da novine moraju izlaziti pa se uvodi i radna obveza. I ova odbačena tužba sindikata još je jedna potvrda kako radi Županijski sud u Puli. Nadam se da će Hrvatska jednog dana biti pravedna država.

Podrška novinarima u štrajku; od koncerta do sindikata

Sutra se u disko klubu Uljanik u Puli održava koncert za radnička prava i slobodu medija. Koncert koji počinje u 19 sati će imati slobodan ulaz za sve građane , a nastupiti će desetak grupa kao podrška radnicima Glasa Istre koji su u štrajku.

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera danas je najavio da će u subotu na pulskoj gradskoj tržnici biti održan  javni prosvjed za slobodno novinarstvo i podršku novinarima Glasa Istre. Prosvjednom skupu će se pridružiti i Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni sindikat carine te Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.

 

Komentara 1

KU
kukuriku
18:00 10.11.2010.

ma svi ti \"slavni-novinarcéki\"..pisú clanke po Kaficíma..i onda se grebu kod séfa za objavu i malo $oldi-\"ako su podobni\"..!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije