Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muk u eteru

Od ponedjeljka bez programa? Duguju za režije, stižu ovrhe..

'27.09.2012., Karlovac - Redakcija Hrvatskog radio Karlovca koji bi se zbog dugovanja nakon 50 godina djelovanja mogao ugasiti. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
28.09.2012.
u 11:06

Karlovačka banka, jedan od vjerovnika, na dva je dana odblokirala račun. Grad je odmah uplatio novac za troškove koncesije

Hrvatski radio Karlovac nalazi se u najdramatičnijoj situaciji u svojih 50 godina. Ne zna se hoće li u ponedjeljak emitirati program.

 Dvije blokade računa

 Jučer je Karlovačka banka odobrila deblokadu poslovnog računa ove gradske tvrtke na dva dana. To je otvorilo prostor da se podmire najvažnije obveze, kako bi se osiguralo makar životarenje poduzeća. Račun je prvi put blokiran 12. srpnja nakon što je pravomoćno dosuđeno da je otkaz direktoru Dragutinu Pribaniću iz 2003. godine bio nezakonit i da mu se mora isplatiti 664.949,03 kuna odštete.

No početkom kolovoza račun je, objašnjava direktor Mladen Muić, koji je inače bio neraspoložen za komentare, odblokiran, između ostalog i stoga što u Zagrebu traje revizija tog postupka, dok se kamate i dalje obračunavaju. Nekoliko dana kasnije račun je ponovno blokiran, ovoga puta zbog 600.000-700.000 kuna duga Kabi. Sada je račun ponovno odblokiran kako bi tvrtka mogla “uzeti dah”.

Stoga su zamolili vlasnika da iskoristi trenutak i uplati sredstva za podmirenje računa za režije jer, ostanu li bez električne energije ili se isključe telefoni, Agencija za elektroničke medije može oduzeti koncesiju ovoj radijskoj  postaji zbog nemogućnosti djelovanja.

Najvažnije je ipak bilo osigurati sredstva za plaćanje naknade za koncesiju i za plaćanje poreza na dodanu vrijednost. Grad je prvotno javio tvrtki da će uplatiti sredstva samo za emisiju Manjinski forum, a zatim nas je viša upravna referentica za protokol i odnose s javnošću Ana Župančić obavijestila da su uplaćena sredstva za troškove koncesije.

 Djelatnici čekaju plaće

 U ovoj teškoj situaciji radnici HRK potražuju dvije plaće, ukupne vrijednosti 180.000 kuna. Stiglo je šest ovrha zbog toga, a jedan od radnika podnio je i zahtjev za otvaranje stečaja. Zanimljivo, za HRK je iz gradskog proračuna namijenjeno 720.000 kuna za plaće, a novac je navodno potrošen do 1. lipnja.

 – Pregovara se s dva strateška partnera o ulaganju u Radio Karlovac – otkrio je nedavno gradonačelnik Damir Jelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije