Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koordinacija župana

Od ministara Šukera i Pankretića žele čuti koliko će novca dobiti

kiša, split
Ivana Ivanović/Pixsell
08.04.2010.
u 17:29

Županije imaju projekte u vrijednosti milijardu eura za koje će tražiti novac EU. Sedam župana s Jadrana imaju zajedničke projekte vezane uz ekologiju, gospodarenje otpadom, ribarstvo, kulturnu baštinu, turizam, gospodarstvo...

Na drugoj sjednici Koordinacije župana Jadranske Hrvatske NUTS II regije sedam župana razgovaralo je, iza zatvorenih vrata, o tome kako privući što više novca iz europskih fondova. Koordinacija bi trebala biti svojevrsno partnersko vijeće, a razvojne agencije u županijama bit će izvršna tijela.

Odredili smjernice

– Uskladit ćemo idućih mjeseci programe koje planiramo kandidirati za dobivanje novaca iz europskih fondova, a danas smo utvrdili smjernice rada – istaknuo je splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader.

Sedam župana Jadranske Hrvatske imaju zajedničke projekte vezane uz ekologiju, centre za gospodarenje otpadom, ribarstvo, kulturnu baštinu, turizam, odvodnju, zaštitu mora, tehnološke parkove, gospodarske zone, infrastrukturu... Do konca svibnja zatražit će da se sastanu s ministrima Ivanom Šukerom i Božidarom Pankretićem jer im je za pripremu projekata koje bi kandidirali za novac u europskim fondovima, potrebna pomoć države. Zahtijevat će i prezentaciju nacionalnih operativnih programa. U 2012. i 2013. godini Hrvatska računa da će od Europske unije dobiti oko 20 milijardi kuna. Sami moramo osigurati dvije milijarde kuna.

Idući put u Dubrovniku

– Želimo točno znati koliko u nacionalnim programima otpada na Jadransku Hrvatsku, a već sada imamo pripremljenih projekata u vrijednosti oko milijardu eura – kaže Zlatko Komadina, župan primorsko-goranski. Sedam župana dogovorilo se da će se članovi Koordinacije sastajati svaka tri mjeseca, a sljedeći sastanak održat će u Dubrovniku, već 11. svibnja. Tada će biti riječi o gotovim projektima, a zajedničke će pripremati i za razdoblje 2014.-2020.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije