Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnja epizoda

Od IGM-a ostali poštanski sandučić, zemljište i apartmani

paden
kristina štedul fabac/pixsell
27.01.2011.
u 10:51

Prije mjesec dana Kalem je u Rijeci optužio Ivana Pađena, bivšeg direktora, za uništenje IGM-a

Jučer je u Trgovačkom sudu u Rijeci održano prvo ispitno ročište nakon otvaranja stečaja građevinske tvrtke IGM Tounj. Zadnja je to epizoda agonije nekad moćne tvrtke, koja je 2009. prešla u ruke riječkog poduzetnika Joze Kalema, vlasnika Europetrola. Prije mjesec dana Kalem je u Rijeci optužio Ivana Pađena, bivšeg direktora, za uništenje IGM-a.

– Pađen je odgovoran za uništenje tvrtke, neisplatu plaća radnicima, dugove vjerovnicima i obveze državi. Obraća se političarima, raznim institucijama, medijima, s ciljem da okrivi mene, a sada je uspio u PU karlovačkoj – komentirao je tada Kalem kaznene prijave zbog IGM-a Tounj.

Od IGM-a je ostao tek poštanski sandučić, čulo se jučer u Trgovačkom sudu u Rijeci pa se teško nadati da će vjerovnici biti namireni. No, nadu da će radnicima biti isplaćen barem dio neisplaćenih plaća stečajni upravitelj Boris Debelić vidi u naplati 14 milijuna kuna potraživanja. Debelić se izjasnio o više od 570 prijava tražbina te priznao potraživanja u iznosu od 131,9 milijuna kuna, a osporio tražbine u visini od 61 milijun kuna. Radnicima i državnim fondovima za doprinose priznato je 18,8 milijuna kuna i svrstani su u prvi isplatni red.

Osim poštanskog sandučića, Debelić je uspio doći do podataka da je IGM Tounj vlasnik zemljišta u Tounju i apartmana na Bjelolasici, no te su nekretnine pod hipotekom i od prodaje će se namiriti vjerovnici. Još nije procijenjeno kolika je njihova vrijednost, no nakon požara na Bjelolasici vrijednost je drastično pala. Debelić je suočen i s teško dostupnom dokumentacijom IGM-a, koju "češlja" i Porezna uprava.

Komentara 1

RB
rbanek
20:35 10.02.2011.

Danima , kad otvorim regionalnu stranicu ugledam ova tri lika...bravo, oni su vrhunac stvarnosti naše županije...njezina prepoznatljivost,njezina prošlost i sadašnjost...nadam se ne i budućnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije