Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voda do grla Plaćaju

Očajni – iz poplavljena podruma u stanove im se uvlače smrad i vlaga

\'SIS....190410....GLINA.....STANARI ZGRADE U ULICI KRALJA TOMISLAVA 75....\'
Tadija Odić/VLM
23.04.2010.
u 15:50

Zgrada je u vlasništvu države. Od mjerodavnih ministarstava zatražit ću da poprave sve kvarove, obećao je ogorčenim Glinjanima gradonačelnik Bakšić

Smrad i vlaga iz podruma punog vode šire se stubištem i ulaze u stanove Glinjana u Ulici kralja Tomislava 73. Na reklamacije stanara zbog neispravne odvodnje iz Komunalca i gradske uprave odgovaraju kako nema novca za saniranje podruma.

Bez izvješća o računima

– Jedino nam novinari mogu pomoći. Prije nekoliko godina podrum je bio poplavljen. Mjerodavni ništa nisu poduzimali. Pozvali smo Večernjak u pomoć. Čim je izašao članak, voda iz podruma bila je ispumpana. Nadamo se da će i ovaj put biti tako – kažu stanari okupljeni u prizemlju zgrade. Uredno podmiruju troškove za održavanje zgrade.

– Mjesečno plaćam 90 kuna. Gdje je taj novac? Neću plaćati pričuvu dok ne poprave sve kvarove u zgradi – kaže Mijo Matijević. Iako plaćaju pričuvu, zgradu ne uređuje nitko.

– Toga nema nigdje. Srećom, podzemne vode nisu podigle kanalizaciju kao prošli put. Ovaj put ne plivaju i fekalije, ali vlaga i smrad uvlače se u svaki stan – kaže Jelka Čolić iz prizemlja. Kada kiša pada, susjedama Kati Muretić, Ivki Bukovac i Ankici Janušić voda curi u stanove kroz rupe na krovu i trule oluke.

– Strahujući za zdravlje naše četvero djece, gospođa Matijević i ja potužile smo se gradonačelniku Milanu Bakšiću. Pred nama je nazvao gradski Komunalac i zatražio izvještaj o stanju računa zgrade. Odgovorili su da im je sustav pao i da ne mogu dati izvješće. Gradonačelnik je rekao da naša zgrada nije ucrtana ni etažirana te da je nema u papirima – kaže Anita Vrbanac. Prvi čovjek grada posjetio je stanare.

– Zgrada je u vlasništvu države. Od mjerodavnih ministarstava zatražit ću da poprave sve kvarove. Pokazat ću im slike poplavljena podruma – kaže Milan Bakšić.

U strahu čekaju ljeto

Obveza plaćanja pričuve u ovome slučaju ne osigurava stanarima pravo na popravke, a prema uvidu u stanje računa, ni intervenciju vatrogasaca, koji će brzo i, ako baš treba platiti, za malo novca ispumpati vodu iz podruma. Još im jedino preostaje da se nadaju da će prepiska Grada i države završiti do vrućina, koje će ustajalu vodu pretvoriti u leglo zaraznih bolesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije