Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija

Obnovljivi izvori energije mogu otvoriti 14.500 radnih mjesta

Bjelovar konferencija energija (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
20.02.2012.
u 12:39

Prema nekim analizama u Hrvatskoj je moguće kroz energetsku efikasnost, korištenje energije sunca, vjetra i biomase do 2020. godine otvoriti izravno 14.500 radnih mjesta, a neizravno još 65.000

Njemačka politička zaklada Hanns-Siedel-Stiftung u suradnji s Udrugom za proučavanje hrvatske političke povijesti "Neda Prpić-Gamiršek" i Institutom za međunarodne odnose u ponedjeljak je u Bjelovaru na međunarodnoj konferenciji o obnovljivim izvorima energije predstavila projekt pod nazivom "Mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije i energetska učinkovitost u gradovima i općinama".

Riječ je o projektu koji se provodi uz potporu njemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj, a cilj mu je podizanje svijesti i informiranje građana i lokalnih dužnosnika o uzrocima i posljedicama klimatskih promjena te mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Prema nekim analizama u Hrvatskoj je moguće kroz energetsku efikasnost, korištenje energije sunca, vjetra i biomase do 2020. godine otvoriti izravno 14.500 radnih mjesta, a neizravno još 65.000 te pritom smanjiti emisiju CO2 za 6,6 milijuna tona.

Uz predstavnike nositelja projekta u radu konferencije sudjelovali su i Hrvoje Dokaza, zamjenik ministrice zaštite okoliša te dr. Bernd Fischer, veleposlanik SR Njemačke.

Komentara 7

CI
Cipifrend
19:49 20.02.2012.

Samo Njemci nemaju pametnu hrvatsku administraciju. U Njemačkoj bez ikakvih problema dobite sve potrebne dozvole i još vam pomognu ako kaj zašteka samo da počnete što prije raditi. Kod nas te administracija i koći i ucjenjuje.

AU
aurelia
20:26 20.02.2012.

Ali u Njemačkoj !

OB
-obrisani-
13:20 20.02.2012.

Čista laž! Mi uz naftu nefunkcioniramo kako ćemo uz skupe tehnoilogije kakve su obnovljivi izvori energije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije