Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTICAJI KASNE

Obitelj Varzić: Zašto ministar Jakovina daje lažna obećanja?

traktor
Marijan Sušenj/PIXSELL
04.07.2013.
u 11:57

"Nama duguje 4.200 kuna, ali našem susjedu 70.000 kuna i to nam sve otežava poslovanje"

Obitelj Varzić iz Đurića u županjskoj Posavini obrađuje skromnih 6,5 hektara zemlje na kojoj siju soju i kukuruz i od toga žive pa ih puno više od drugih poljoprivrednika koji obrađuju veće površine, pogađa kašnjenje poticaja.

- Ministar Jakovina je obećao na televiziji pred svima kako će drugi dio poticaja biti isplaćen do 30. lipnja, ali mi još nismo dobili taj novac iako ga očekujemo kao ozebli sunce. Zar ministar jedne ozbiljne države smije davati lažna obećanja i obmanjivati ljude? Nama duguje 4.200 kuna, ali našem susjedu 70.000 kuna i to nam sve otežava poslovanje. Evo, mi smo, primjerice, morali proljetos posuditi novac da bi kupili sjeme, gnojivo i sredstvo za prskanje soje misleći kako ćemo poticaj dobiti do kraja lipnja i vratiti dug. Sada smo u nevolji ne svojom krivicom - kaže Margareta Varzić koja sa suprugom radi na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Dodaje kako soju predaju lokalnom otkupljivaču Seges iz Đurića koji redovito isplaćuje otkupljeno i zadovoljni su.

- Još kada bi i država bila takva da i s njom možemo biti zadovoljni, a nije - kaže Margarita Varzić dodajući kako se obraćala Ministarstvu poljoprivrede, ali nisu dobili odgovor.

>> Ministar Jakovina velikim igračima darovao čak 70 mil. kn poticaja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije