Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SSSH-a

Novosel: Prazna obećanja su prevara, radnici ih neće tolerirati

'19.09.2009., Rijeka - Tanker Verige porinut je u brodogradilistu 3 Maj za narucitelja Uljanik plovidba.  Photo: Goran Kovacic/VLM/PIXSELL'
Goran Kovačić/Pixsell
11.10.2011.
u 14:11

Predsjednik Sindikata metalaca Vedran Dragičević upozorio je na nužnost ugovaranja novih poslova za brodogradilišta jer bez novih gradnji škverovi će se urušiti

Šest mjeseci otkako se počeo rješavati problem hrvatske brodogradnje u našim škverovima restrukturiranje nije počelo za što odgovornost snosi hrvatska Vlada koja se ni sljedeća dva mjeseca, jer traje izborna kampanja, neće baviti tim pitanjem, a još se uvijek bavi pripremom kupoprodajnih ugovora s ponuđačima, budućim vlasnicima – kazao je danas u Rijeci Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata na tiskovnoj konferenciji na kojoj je osim o brodogradnji bilo riječi i o predizbornom programu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Dragičević je posebno upozorio na potrebu ugovaranja novih gradnji za brodogradilišta kako bi se popunili kapaciteti za cijelu 2012. godinu jer bez novih ugovora škverovi će se, kazao je, urušiti.

– Za razliku od drugih, riječki 3.maj ima ugovorenih poslova, no bez novih gradnji kod njih će neki pogoni, primjerice predmontaža, stati jer neće imati što raditi – kazao je dodajući da se bez ugovorenog posla neće imati što restrukturirati. Podsjetio je i ministra Đuru Popijača na obećanje da će koordinirati dogovor između škverova i Tankerske plovidbe o gradnji četiriju brodova za tu kompaniju .

Osvrćući se na stanje u Željezari Sisak Dragičević je kazao da povlačenje američkog vlasnika hrvatska Vlada ne može gledati sa strane jer je riječ o 1100 radnika koje vlasnik mora zbrinuti, a tek onda, ako želi, može otići. Pozvao je Vladu da zbog izborne kampanje i borbe za vlast ne zanemaruje gospodarstvo.

Predstavljajući glave odrednice predizbornog programa SSSH predsjednik Drago Novosel kazao je da sindikalna platforma sadrži 16 zahtjeva , od određivanja nove ekonomske i socijalne politike i rješavanja pitanja nelikvidnosti do niza reformi, kojima budućem sazivu parlamenta i onima koji se bore za vlast jasno daju do znanja što hrvatski radnik očekuje od buduće vlasti.

– Nećemo tolerirati prazna obećanja, nitko nema pravo varati hrvatske radnike, svoje programe i obećanja moraju početi ispunjavati čim dođu na vlast, sve drugo je prevara – kazao je Novosel najavljujući razgovore s predstavnicima stranaka do kraja listopada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije