Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vježbe spašavanja

Novljanski vatrogasci dobili pohvale i od Mije Brlečića

vatrogasci (1)
Foto: Željko Gašparović
1/3
25.10.2012.
u 17:39

Vatrogasci uz stalno održavanje vozila i opreme često uvježbavaju spašavanje osoba iz prostora zahvaćenih dimom i vatrom. To se pokazalo korisnim kada je u višekatnoj stambenoj zgradi u samom središtu grada izbio požar.

NOVSKA – Još jednu vježbu provjere vatrogasne spremnosti održali su vatrogasci DVD-a Novska. Održali su je u tekstilnoj tvrtki „Amadeus“, s ciljem provjere evakuacije i spašavanja djelatnika iz radnih prostora nakon izbijanja požara.

Prema scenariju, u kotlovnici tvrtke došlo je do eksplozije, a požar se proširio i na pogone. Obučeni djelatnik evakuirao je uposlene požarnim putem dok su vatrogasci započeli gašenje.

– Ovakvim uvježbavanjem provjeravamo osposobljenost ali i upoznajemo uposlene s mogućom situacijom djelovanja u stvarnim situacijama, napominje Davor Štimac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Novske.

Vježbe se provode prema Zakonu o zaštiti na radu jednom u dvije godine u svim javnim ustanovama pa je slična vježba provjere već rađena u Osnovnoj i Srednjoj školi u Novskoj.

Vatrogasci uz stalno održavanje vozila i opreme često uvježbavaju spašavanje osoba iz prostora zahvaćenih dimom i vatrom. To se pokazalo korisnim kada je u višekatnoj stambenoj zgradi u samom središtu grada izbio požar. Tada uz primjenu opreme za disanje, kroz gusti dim koji se nakupio po hodnicima, spašavali stanare s viših katova.

Za uspješnost provedbi ovih zahtjevnih intervencija, vatrogasci su dobili pohvale od Mije Brlečića, zapovjednika vatrogasne zajednice Sisačko moslavačke županije.

>>Bili su stolari, zidari, električari... a danas su vatrogasci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije