Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐURO ĐAKOVIĆ

Novih 50 teretnih vagona krenulo put Njemačke i Švicarske

Đuro Đaković
Ivica Galović/Pixsell
17.12.2012.
u 15:12

Nosivost im je 65 tona, a zahvaljujući kvalitetnoj konstrukciji i modernoj tehnologiji izrade, potpuno natovareni vagoni Falns mogu putovati brzinom od 100 kilometara na sat

Nakon uspješne isporuke 50 teretnih vagona tipa Falns, Specijalna vozila Đure Đakovića započela su danas (ponedjeljak) isporuku dodatnih 50 vagona njemačkim i švicarskim naručiteljima, ukupne vrijednosti 32 milijuna kuna. Predstavnici njemačke tvrtke Euro-Waggon i švicarske tvrtke Diversified Investments su nakon uspješno provedenog ispitivanja i završne kontrole prve isporuke vagona izrazili svoje zadovoljstvo rokom, cijenom i prvenstveno kvalitetom izrade te s brodskom tvrtkom odmah ugovorili i proizvodnju dodatnih 50 teretnih vagona.

- Povjerenje koje nam kupci poklanjaju svjedoči o ozbiljnom pristupu i provjerenoj kvaliteti rada u Đuri Đakoviću, kojim zadovoljavamo čak i najzahtjevnije, njemačke i švicarske standarde. Posebno nas raduje činjenica kako smo nakon inicijalne narudžbe od 50 vagona kvalitetom rada impresionirali kupce, koji su nam povjerili izradu dodatne količine vagona – kaže predsjednik Uprave Đure Đakovića Vladimir Kovačević. Vagoni tipa Falns specijalizirani su četveroosovinski vagoni namjenjeni za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje kao što su ugljen, pijesak, koks i slično.

Nosivost im je 65 tona, a zahvaljujući kvalitetnoj konstrukciji i modernoj tehnologiji izrade, potpuno natovareni vagoni Falns mogu putovati brzinom od 100 kilometara na sat. Vagoni su certificirani prema važećim TSI standardima i ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi.

- Riječ je o još jednom u nizu poslova koji dokazuju kako Đaković sa svojim proizvodima može ravnopravno konkurirati na najzahtjevnijem svjetskom tržištu, onom Europske unije – ističe Kovačević.

>> FOTO Đuro Đaković predstavio oklopnjak za 21. stoljeće

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije