Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Mato Lovrak"

Novi vlak u snijegu - slavni dječji pisac u službi prometa i turizma

Vlak Mato Lovrak (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
14.12.2010.
u 11:37

"Kad se male ruke slože, sve se može" - pjevala su djeca političarima u ranojutarnjem brzom vlaku, koji od ponedjeljka prometuje od Virovitice do Zagreba i natrag

“Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može” ... – orilo se jučer ujutro u 5.30 sati bjelovarskim željezničkim kolodvorom prilikom svečanog dočeka brzog vlaka “Mato Lovrak”, koji od jučer prvi put pod tim imenom prometuje na relaciji Virovitica – Bjelovar – Zagreb. Točno u 5 sati i 45 minuta novouvedeni vlak, nazvan po poznatom dječjem piscu, zaustavio se na bjelovarskom kolodvoru.

Na ruku učenicima

Osim još snenih ranojutarnjih putnika i brojnih novinara te raspjevanih i razigranih učenika iz Velikog Grđevca, čija škola također nosi ime velikog pisca, željezničku kompoziciju iz Virovitice dočekali su i lokalni dužnosnici predvođeni ministrom turizma Damirom Bajsom. Nakon kratkog programa u kojem su školarci osim poznate pjesme iz filma “Vlak u snijegu” izveli i pjesme i plesove bilogorskog kraja, družina se ukrcala i zaputila na promotivnu vožnju do metropole.

Na glavnom zagrebačkom kolodvoru mali Velikogrđevčani ponovili su program prikazavši i igrokaz iz popularnog filma.
Novi vlak vozit će svakog radnog dana i namijenjen je, tvrde iz HŽ-a, prvenstveno svakodnevniim putnicima, radnicima i učenicima koji za svoje putovanje koriste mjesečne pretplatne karte. Vlak iz Virovitice polazi u 4.45 a na glavni kolodvor u Zagreb dolazi u 7.18 sati. Ista kompozicija iz Zagreba se vraća u 15.48 , te u Bjelovar dolazi u 17.11 i u Viroviticu u 18.14 sati.

Podijeljena mišljenja

Za razliku od dužnosnika i predstavnika HŽ-a koji izražavaju zadovoljstvo pozitivnim promjena koje je stupivši na snagu prekjučer donio novi vozni red, mišljenja putnika su ipak podijeljena.

– Putujem svakog petka i nedjelje i zadovoljan sam, posebno zbog cijene. Jedino smatram da bi bilo dobro da brzi vlak vozi i nedjeljom – ističe student Goran Romek. Manje zadovoljstva pokazao je Bojan Puača, koji iz Bjelovara svakodnevno putuje na posao u Zagreb.

– Političarima bi bilo bolje da sagrade dugo najavljivanih deset kilometara pruge od Žabnog do Gradeca nego što mijenjaju vozni red – tvrdi Puača. Određenih primjedaba imao je i Dario Tušak, koji također radi u Zagrebu.

– Premda sada ima više linija nego prije, nama koji na posao svakodnevno putujemo polasci vlakova uglavnom nisu dobro prilagođeni – tvrdi Tušak, dodajući da većina zaposlenih radi od osam do 16 ili 17 sati, a brzi vlak iz Zagreba polazi prije 16 sati.

No unatoč podijeljenim mišljenjima, činjenica je da je novim voznim redom osjetno poboljšana povezanost Bjelovara sa Zagrebom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije