Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša inovacija

Novi štandovi posvadili virovitičke trgovce i gradsku upravu

'podravina i bilogora, virovitica, 28.06.2010. prodavaci tekstila na virovitickoj gradsoj trznici negoduju zbog novih standova za koje tvrde da im ne odgovaraju snimila: marija lovrenc'
'Marija Lovrenc/VLM'
28.06.2010.
u 14:20

Pod novim štandovima je vruće, a kad vjetar zapuše, moramo ih držati - žale se trgovci na tržnici

Ni tjedan dana nakon što je virovitička uprava kupila i postavila nove štandove za prodaju tekstila u krugu gradske tržnice, njima su nezadovoljni trgovci kojima su štandovi namijenjeni. Desetak obrtnika s područja Virovitice, među kojima i Ana, Baki, Jedan dva, Lepeza i Mirjana te LFL, ističu da s novim štandovima imaju samo velikih problema.

Staro je bolje!

- Krov je od poluprozirne plastike pa kada sunce zagrije, nemoguće je ostati ispod njih, koliko je vruće. Sunce nam udara sa svih strana pa će nam odjeća izblijedjeti. Štandovi imaju kotače i moramo ih držati za svakog vjetra, da nam ih ne odnese - govore obrtnici koji su na probleme sa štandovima, koje je grad platio 8000 kuna po komadu, upozorili i gradsku upravu.

- Bilo bi najbolje da nam dopuste vratiti naše sklopive štandove jer su bili bolji. S novima je više problema no koristi. Prekrili smo ih tendama jer ne možemo izdržati vrućinu, a tende zapravo ne bismo smjeli koristiti. Ovako je sve po starom, izgleda kao i prije, što se planiralo izbjeći jer su novi štandovi trebali uljepšati izgled tržnice - jadaju se prodavači koji će o manjkavostima novih štandova prigovor uputiti i putem obrtničke komore.

Nema na staro!

Najam štandova plaćaju oko 600 kuna mjesečno, a svi ih doprinosi stoje i do 3000 kuna, od čega grad ima koristi putem poreza, pa bi im, smatraju, bar zbog toga nadležni trebali izaći ususret.

Da je riječ o prijelaznom razdoblju u kojem će se svi morati prilagoditi, objašnjava Branimir Bukvić, direktor Poslovnog parka, koji vodi tržnicu.
- O povratku na staro nema govora, no možemo riješiti probleme koje su prodavači uočili - rekao je on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije