Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dom zdravlja

Novi prostor za školsku medicinu, širi se pedijatrija

pedijatrija
24.05.2010.
u 18:03

Selidba prostora za školsku medicinu koja će biti gotova za dva mjeseca omogućuje proširenje pedijatrije koje će stajati dodatnih milijun i pol kuna.

Za dva mjeseca trebali bi biti gotovi radovi na uređenju novog prostora za školsku medicinu u sklopu velikogoričkog Doma zdravlja, najavio je jučer gradonačelnik Dražen Barišić obilazeći taj prostor u društvu Zvonka Kunića, pročelnika za društvene djelatnosti.

Preuređenje prostora velikog 65 četvornih metara stajat će 280 tisuća kuna, a novac će osigurati Dom zdravlja Zagrebačke županije.

Uvjeti kao prije 20 godina

Obilasku su se pridružili i Stjepan Zagorac, ravnatelj velikogoričkog Doma zdravlja i Ljubica Mikulčić, voditeljica odjela za pedijatriju.

– Primijetio sam da ovaj prostor stoji neiskorišten godinama, otkada je tu prestao raditi Ghetaldus, a pedijatrija se žali na nedostatak prostora – rekao je Zagorac koji je bio inicijator projekta.

Uređenjem novog prostora za školsku medicinu u vlasništvu Doma zdravlja ostvaruju se prvi uvjeti za realizaciju većeg projekta - proširenja pedijatrije.

– Na pedijatriji treba promijeniti sve! Radimo s više od šest tisuća djece. Trebamo odvojiti liječnike i medicinske sestre, proširiti prostor, izolirati, moramo imati sobu za operacije... – tek dio potreba istaknula je Ljubica Mikulčić.

– Uvjeti na pedijatriji su isti kao prije dvadeset godina, a grad se znatno proširio – složio se gradonačelnik Barišić.

Traže se sponzori

Projekt adaptacije i proširenja pedijatrije stajat će do milijun i pol kuna, a sufinancirat će ga grad i sponzori.

– Već smo u pregovorima s T-comom, a još neke velike tvrtke i organizacije obećale su nam pomoć – optimistično kaže Ljubica Mikulčić.

Gradonačelnik Dražen Barišić nije se izjasnio s kolikom će točno svotom Grad pripomoći izgradnju nove pedijatrije.

– Osim djece iz Velike Gorice u ovu pedijatriju dolaze djeca iz još tri općine: Kravarsko, Pokupsko i Orle – naglasio je važnost projekta pročelnik Zvonko Kunić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije