Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA AUKCIJI

Novac od “Sanaderove jakne” uplatit će u državni proračun

jakna
04.10.2010.
u 15:51

Zaradu neću zadržati. Neka Sanader bar djelić državnog proračuna pokrpa onim što je ostalo iza njega, kaže 38-godišnji Brođanin.

Iako na sebi nema etiketu Guccija, Diora ili neke treće poznate dizajnerske kuće, vjerojatno najskuplja jakna koja se prodaje u Hrvatskoj nosi početnu cijenu od čak 150.000 kuna!

Očuvani unikat

Ipak, pripadnici jet-seta koji bi eventualno bacili oko na ovaj “šuškavac” ponuđen po cijeni novoga terenca – mogu biti spokojni. Iako nije izišla iz nekog renomiranog i razvikanog dizajnerskog studija, ta jakna ipak je odjevni predmet s potpisom, i to bivšeg premijera dr. Ive Sanadera. 

– Nakon svih onih priča koje nam je Sanader pričao i obećavao, jedino što mi je ostalo je ova jakna. Odlučio sam ponuditi je na prodaju preko internetske aukcijske kuće, a zaradu ne želim zadržati, već pomoći državi. Kad se već nalazimo u tako teškoj situaciji, neka Sanader bar djelić državnog proračuna pokrpa onim što je ostalo iza njega – kaže 38-godišnji Brođanin, koji je na razgovor za Večernji list pristao pod uvjetom potpune anonimnosti.  Kako kaže, jučer ujutro je na internetskom portalu Aukcije.hr otvorio aukciju s početnom cijenom za šuškavac od 150.000 kuna. Svjestan je da jakna ne vrijedi toliko, ali “puca” na domoljubne osjećaje potencijalnih kupaca. U samo nekoliko sati, aukciju je posjetilo pedesetak posjetitelja, ali nitko od njih nije odlučio povisiti ponuđenu cijenu i izboriti se za jaknu kakve su dijeljene tijekom predizborne kampanje.

– U opisu aukcije vrlo je jasno naznačeno da je riječ  o ekskluzivnom odjevnom predmetu, namijenjenom članovima “pobjedničkog tima dr. Ivo Sanader”. Iako su vjerojatno podijeljene tisuće ovakvih jakni, ne vjerujem da ih je još mnogo u upotrebi. Većina ih se pokidala u prvih nekoliko tjedana nošenja, a i oni rijetki primjerci danas služe kao odjeća koja se nosi na kolinju ili pri građevinskim radovima. Moja je jakna u savršenu stanju i zato je unikat – kaže Brođanin.

Ako može ordenje...

Jaknu šalje na bilo koju adresu na svijetu, a plaćanje je moguće na nekoliko načina. Od gotovine, preko bankovne doznake, a ne prima jedino čekove. Ideju je dobio vidjevši Sanaderov povratak iz Amerike, ali i doznavši da je Branimir Glavaš svoja odlikovanja unovčio za stotinjak tisuća kuna prodavši ih hrvatskom iseljeniku u Australiju.

– Odlikovanja imaju veću težinu od jakne, ali s druge strane, Glavaš je bio samo župan, a Sanader je bio premijer. Zbog toga vjerujem da bi moja jakna mogla postići dobru cijenu, a tome bi mogla pripomoći i činjenica da je sva zarada namijenjena sanaciji deficita u državnom proračunu – kaže Robert.

Ključne riječi

Komentara 13

SI
sikert
08:16 07.10.2010.

Poklanjam isto takav \"šuškavac\" -PVC kabanicu koju sam dobio jedne prilike u Strigradu-Paklenica ali na njoj nema potpisa Smranadera već samo onaj njihov slogan \"pobjednički tim i ispod Ivo sanader\" u prijevodu SANADER -SAD NAS DER (onda kada je došao na vlast počeo nas je derati ko ovce-ljigavac.

OB
-obrisani-
19:45 04.10.2010.

besplatna REKLAMA hahahah

TS
ts
17:11 04.10.2010.

ovaj članak je sponzorirani od www.AUKCIJE.hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije