Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi i uspjeh

Nježna Lucija peti je put prvakinja države

'                               '
''
08.07.2010.
u 17:35

Kik-boks i savate nisu grubi sportovi kakvima ih prikazuje televizija. Kontakti nisu prejaki, kaže Lucija

Dobiti nagradu općine sa samo 15 godina uspije tek rijetkima. Jedna od rijetkih sretnica je i Lucija Karajica, donedavno učenica Osnovne škole u Velikome Trgovišću, sada Jezične gimnazije u Zaboku, koja se već osam godina aktivno bavi sportom. Odabrala je Savate i kick-boxing klub Hrvatski vuk i u šest natjecateljskih godina pet je puta osvojila naslov državne prvakinje. Lani je nakon teških mečeva izborila i četvrti naslov kadetske prvakinje Hrvatske u savate boksu. Za tolike uspjehe nagrađena je uz Dan općine Veliko Trgovišće Nagradom općine i pripadajućim novčanim iznosom.

Cijene rad

– Sada se vidi da netko ipak cijeni ono što radimo, što je trener uvijek uz nas i naš uspjeh. To je dokaz da netko vidi da radimo jer do sada toga nije bilo – veseli se Lucija. Klub koji vodi Robert Špoljar već godinama muku muči s prostorom za treninge. Bili su i u staroj školi i u privatnim kućama, a sada su svoje mjesto dobili proširenjem sportskoga doma.

– Tijekom ovih osam godina uložili smo mnogo napora kako bismo postignuli ove uspjehe. Budući da nismo imali vlastiti prostor, više smo se namučili, ali sada kada imamo svoju dvoranu, puno je lakše trenirati i više nas je u grupi – nastavlja priču Lucija, koja nježnim izgledom odudara od naše predodžbe o boksačima.

– To je zbog mečeva koji se prikazuju na televiziji u kojima se ističe sva grubost sporta. Na našim natjecanjima kontakti jesu dopušteni, ali ne prejaki, tako da je to posve drugačije – kaže Lucija

U osnovnoj školi dečki su je respektirali jer su se bojali njezinih vještina, ali je veći problem bio uskladiti obveze kod kuće, u školi i u klubu, no Lucija je bila i odlična učenica i uspješna sportašica. Ističe da će zasad nastaviti tim putem, do kada, vidjet će.

Uz Luciju i brat Markan

Osim Lucije, uspjehe niže i njezin mlađi brat Markan, koji je već osvojio tri naslova državnoga prvaka u savateu, a prvak je i ove godine pa je posve sigurno da će se na popisu nagrađenih uz sljedeći Dan općine naći i njegovo ime.

– Ja bih se nastavil baviti tim sportom radi zdravlja i dobroga društva – najavljuje brat Markan. Odlični učenici, dobri sportaši i vrijedni članovi obitelji Karajica sigurno će još godinama osvajati naslove državnih prvaka i nizati životne uspjehe u sredini u koju su se doselili iz Zagreba.

– Tajna njihova uspjeha najvjerojatnije je talent, ali i puno truda i zalaganja. Treniraju tri puta na tjedan. Jačaju tako snagu, stječu kondiciju, a potom dolaze na red tehnički detalji i, dakako, taktika – kaže trener i predsjednik kluba Robert Špoljar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije