Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nećemo se tući'

Ništa od postavljanja dvojezičnih tabli u Vukovaru

ćirilica ilustracija (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
20.02.2013.
u 14:47

"Nije došlo do najavljenog postavljanja dvojezičnih tabli, što nam je svakako drago, ali mi ćemo svakako i dalje ostati budni i budno motriti na sve što se događa."

Ipak nije započet proces postavljanja dvojezičnih natpisa na ulazima u Vukovar, kako su to najavljivali predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. U središtu grada već oko osam sati okupilo se 50-ak građana sa zastavama RH od kojih su neki prethodno bili i na nekom od ulaza u grad.

– Nije došlo do najavljenog postavljanja dvojezičnih tabli, što nam je svakako drago, ali mi ćemo svakako i dalje ostati budni i budno motriti na sve što se događa. Nećemo dežurati na ulazima u grad jer nema potrebe za takvo što s obzirom na to da je svaki od tih ulaza pod „nadzorom“ tako da možemo reagirati u pola sata ako bude potrebno – rekao je glasnogovornik Stožera Damir Maduna. Dodao je i da su na vrijeme, putem društvenih mreža i prijatelja, izvijestili sve koji su željeli doći u Vukovar jučer da ne dolaze jer trenutačno za to nema potrebe. Novinarima se obratio i predsjednik Stožera Tomislav Josić ponovivši da članovi Stožera neće inicirati nikakve sukobe.

– Postave li se dvojezične table, mi se sigurno nećemo ni s kime tući ni izazivati sukobe. Isto tako bit ćemo pasivni kada se drugi odluče za njihovo skidanje ili bojenje. Očigledno je da Vlada RH ne odustaje od svojih namjera, ali ne odustajemo ni mi – rekao je Josić. Govoreći o svim mogućim scenarijima, okupljeni građani rekli su da će se tijekom postavljanja dvojezičnih natpisa svakako i oni okupiti na tim mjestima kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

– Oni će doći, postaviti te table, ali će i otići. Kada odu, mi ćemo iste te dvojezične natpise nekako anulirati. Kako? Još ne znamo ni sami. Možda ćemo ih skidati, a možda prebojiti. Ne strahujemo od bilo kakvih prekršajnih ili kaznenih prijava – rekao je Maduna.

>>Vukovar: Istina se piše na dva jezika i na latinici i ćirilici

>>Usijanje u Vukovaru: Stožer postavlja straže kod ulaza u grad

Komentara 8

TR
the raven
18:20 20.02.2013.

tako nam i treba kad biramo udbase i kosovce za premijera i predsjednika

SV
stjepan v.
17:34 20.02.2013.

cirilica me podsjeca na agresore!

TR
the raven
18:20 20.02.2013.

tako nam i treba kad biramo udbase i kosovce za premijera i predsjednika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije