Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganje

Nin, Vrsi i Privlaka gradit će zajedničku kanalizaciju

'Za Dalmaciju 180407 Nacelnica opcine Vrsi Sandra Vukic'
'Goran Simunov'
14.04.2010.
u 20:30

Načelnica Vrsa Sandra Vukić najavila je kako je moguć i referendum o uvjetima koje je za projekt postavio EK.

Prihvati li Europska komisija projekt gradnje 32 milijuna eura vrijednoga kanalizacijskoga sustava Nina te općina Privlaka i Vrsi, koji je nominiran za novac iz kohezijskog fonda EU, svi radovi moraju biti dovršeni do kraja 2016.

Kazao je to na predstavljanju projekta voditelj projektnog tima Petar Bilać iz Hrvatskih voda i dodao kako do puštanja u rad sustava, koji se sastoji od 50-ak kilometara kanalizacije, uređaja za pročišćavanje i podmorskog ispusta, EK zahtijeva da se sagradi i najmanje 80% kućnih priključaka na odvodnju. Prihvati li EK projekt, oni će osigurati 65-75% nepovratnog novca, a stanovnici Nina te dviju susjednih općina u projektu će sudjelovati tako što će plaćati 25-30% skuplju vodu.

O prihvaćanju tih uvjeta EK ubrzo se moraju izjasniti GV Nina te OV Privlake i Vrsa, a načelnica Vrsa Sandra Vukić najavila je da će možda raspisati i referendum o tome.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije