Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazneno prijavljen

Nije plaćao doprinose za radnike i oštetio državu za milijun i pol kn

novac
Davor Puklavec/PIXSELL
20.03.2012.
u 17:49

Za 72 zaposlena nije uplaćivao doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje

Vlasnik zidarsko-fasadersko-krovopokrivačkog obrta (38) iz Ivankova od 1. siječnja 2009. do kraja prosinca 2011. godine za 72 zaposlene osobe nije uplaćivao doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, čime je počinjena šteta nešto veća od milijun i pol kuna, utvrdili su policijski službenici PU vukovarsko-srijemske nakon okončanja kriminalističkog istraživanja.

Utvrđeno je i da je zaposlenicima, protivno Zakonu o radu i Zakonu o čeku, umjesto plaće isplaćivao novčane bonove od 500 i 1000 kuna. Nesavjesni 38-godišnji poduzetnik kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima zbog povrede prava na rad i drugih prava iz rada.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o zidarsko-fasadersko-krovopokrivačkom obrtu Enterijer iz Ivankova kojemu je vlasnik Vlado Butorac. Kada smo nazvali broj tvrtke, dobili smo odgovor da smo birali broj koji se ne koristi, a privatni Butorčev broj bio je stalno zauzet. 

– Nemamo baš jako česte slučajeve neplaćanja doprinosa jer oštećeni nerado prijavljuju takve slučajeve, valjda iz straha za posao. Lani smo u srpnju imali sličan slučaj kada jedna zagrebačka tvrtka nije u duljem razdoblju uplaćivala doprinose. Počinitelj je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima koje će odlučiti hoće li prihvatili ili odbaciti prijavu ili će nam je vratiti na nadopunu, ako drži da je to potrebno  – kaže Luka Barunčić, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Komentara 9

UF
ufrm
18:35 20.03.2012.

Koliko se novca slilo u to mirovinsko pitanje je gdije su novci otisli, vjerovatno u mirovinsku piramidu a ne u kvalitetna ulaganja. Sto se zdravstvenog tice ista pjesma ... Sramota !

MU
mudri1
19:04 20.03.2012.

Državni službenici ne rade svoj posao probajte nagdje vani neplaćati doprinose pa ćete vidjeti koliko dugo . zaključak administracija spava na jedno oko.nedaj bože Hdz-a.

MI
mica1111
19:57 20.03.2012.

...gspodin lopov Radnici su dobili svoju placu pa sada neka drzava strajkuje gladju !! ...ovo je genijalno...:)))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije