Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinjski problem

Nenadić: Oduzeti koncesije nelegalnim taksistima!

'sisak - 14.05.2010., Petrinja - Gradsko vijece Petrinje donijelo odluku o taxi sluzbi u gradu. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
15.05.2010.
u 07:50

Kritike upućene i Slavijatransu, jer je ukinuo mogućnost kupnje školskih pokaza za Sisak

Slavijatrans sa svojih 116 zaposlenika ima odobrenje za linijski prijevoz Petrinja - Sisak, a nezakonito ga obavljaju tri taksista, rekao je na sjednici Vijeća gradonačelnik Petrinje Željko Nenadić.

– U nadzor njihova rada pozvao sam mjerodavnu državnu inspekciju, još čekam službeno očitovanje, a oduzet će se koncesije onima s nepravilnostima. Moraju uključiti taksimetar, izdavati račun prema odobrenom cjeniku i voziti po zakonskim propisima – kazao je gradonačelnik, odgovarajući na pitanje nezavisne vijećnice Viktorije Kaleb o tome što Grad čini da se situacija s taksistima i autobusnim prijevozom napokon riješi.

No, i Slavijatrans je dobio kritiku na svoj rad, jer je od 1. svibnja onemogućena kupnja mjesečnih pokaza na relaciji Petrinja - Sisak, čime su troškovi učenika koji se školuju u Sisku narasli. Stoga je vijećnik Željko Tonković (HDZ) zamolio vlasnika i direktora tvrtke Miljenka Stuhnea da školarcima-putnicima vrati mogućnost kupnje mjesečne karte. Druga kritika išla je na to što se uz gradski park parkiraju autobusi s linije Petrinja - Sisak, iako im je to samo prolazno mjesto i dopušteno je kratko stajanje.

– U Petrinji imamo cirkusijadu taksi - autobusi i trebalo bi je što prije završiti. Taksisti ne smiju konkurirati autobusu, nego se tržišno nadmetati između sebe – govorio je pak dr. Slavko Vučak.

No, ipak vijećnici su jednoglasno usvojili odluku o uvođenju čak sedam parkirališnih mjesta za taksiste, koje će sada biti na južnoj strani jednosmjernog Trga dr. F. Tuđmana, i dalje tik uz park, mada je bilo primjedbi da je sedam rezerviranih parkirališih mjesta ipak previše.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije