Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevoz

Nema više besplatnog prijevoza, roditelji će plaćati 300 kuna

'varazdin/medjimurje, 19.08.2009., varazdin, zupan varazdinske zupanije predrag stromar Photo: Marko Jurinec/Vecernji list'
'Marko Jurinec/Vecernji list'
19.08.2011.
u 10:29

Štromar se nada da je to samo privremeno rješenje te da će već u drugom polugodištu za sufinanciranje prijevoza naći partnera u državi

Od nove školske godine varaždinski srednjoškolci plaćat će prijevoz do svojih škola jer Varaždinska županija, općine i gradovi to više ne mogu financirati.

- Od veljače pregovaramo s Autobusnim prometom Varaždin oko neke korektne cijene i dogovorili smo da sve bude jedna zona. Mjesečna karta inače iznosi 830 kuna, no za srednjoškolce će ona biti 533 kuna. Sa 300 kuna morat će sudjelovati roditelji, dok će razliku sufinancirati županija te općine i gradovi - rekao je danas novinarima varaždinski župan Predrag Štromar.

Prijedlog još moraju prihvatiti županijski vijećnici na sjednici 30. kolovoza, nakon čega će se ugovori o prijevozu poslati prijevozniku, općinama i gradovima.

Ako će broj učenika koji se voze autobusom u školu pasti ispod 3500, cijena karte bit će 583 kune, a ako ih se bude vozilo manje od 3200, plaćat će kartu 640 kuna. Ipak,  roditelji će i dalje plaćati 300 kuna, dok će razliku do pune cijene karata namiriti županija, općine i gradovi. Štromar se nada da je to samo privremeno rješenje te da će već u drugom polugodištu za sufinanciranje prijevoza naći partnera u državi.

Ključne riječi

Komentara 8

DR
dreamer34
12:37 19.08.2011.

Slažem se s tvojim komentarom. AP-ove karte su PRESKUPE!!! Srednjoškolac bi uz Varaždina do Zagreba u putničom vlaku povratnu mjesečnu kartu platio manje od 830Kn!! Relacija Ludbreg-Varaždin 276 Kn!!! Prije 30-ak godina svi smi smo se mi srednjoškolci vozili vlakomm (gdje je bio vlak). I onda je bus bio 2-3 puta skuplji kao i danas

BD
Boki_dj
13:55 19.08.2011.

A da netko napravi natječaj za najpovoljnijeg prijevoznika! Odjebaus ove autobusne firme! KOd nas OBŽ je najskuplji Panturist pa se svi uprli pomoći mu u skupoći! Općine,kupite bus, zaposlite vozača i imate najpovoljniji prijevoz!

VA
valek000
11:13 19.08.2011.

Stvarno mi nije jasno kako cijena mjesečne karte iznosi 830kn. Tko radi izračun te cijene i na koji način? NIsu svi srednjoškolci jednako udaljeni od svojih škola...I ne moraju se svi cijele godine voziti busom.Imaju bicikle. Roditeljima je jeftinije naći nekoga tko će im djecu autom voziti u školu...Po četvero djece u autu i mjesečna karta po učeniku iznosi 200 kn...Nek općine i roditelji vide koje su im druge mogućnosti, a ne da nas pokradeni AP u stečaju pljačka za nečije \'više interese\'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije