Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŠTENI NALAZNIK

Ne traži nagradu, ali ni hvala nije čula za vraćenih 150.000 kuna

raic02_dog_211010
Domink Grgurić/PIXSELL
23.10.2010.
u 14:23

Spasila sam mu posao, možda život, a on ništa – kaže Ivana. Muškarac koji je u kafiću u Čegljima, na Staroj karlovačkoj cesti, ostavio torbicu s novcem, a konobarica i policija mu je vratili, niječe cijeli slučaj

Ja ostavio novac? Ne znam ništa o tome, prvi put čujem za torbu i novac! Tako nam je, zanijekavši priču o izgubljenih, pa nađenih 150.000 kuna, u prvom telefonskom razgovoru kazao muškarac za kojeg smo neslužbeno doznali da je zaboravljivi vlasnik torbe pune novca, ostavljene u buffetu “K Mirku” u Čegljima. Na kasnije pozive Dario Babić, vlasnik karlovačkog poduzeća koje se bavi izradom nadgrobnih spomenika, nije se javljao.

Baš kao što se nije javio ni Ivani Raić, konobarici u tome kafiću, koja mu je sačuvala torbu i novac.

Torba poput Sanaderove

Našla ju je po odlasku gostiju u čijem je društvu bio.
– Slična je Sanaderovoj! Kad sam vidjela svežanj novčanica po 1.000 kn i eure samo sam ih prstom takla i zatvorila! Strah me je uhvatio, uzela sam torbu, došla do prijatelja za šankom, ispričala mu što sam našla, pa nazvala policiju. Rekli su da ništa ne diram dok ne dođu i ne dam nikome torbu – priča Ivana Raić.
Prije njih, u kafić je stigao muškarac koji je torbu s novcem ostavio. Nije mu je smjela dati, pa je slagala da je nije našla, iako je on zabrinuto ponavljao da je to novac tvrtke.

‘Ni mahnuo mi nije’
– Rekao je da će, ako ne nađe tih 150.000 kuna, do prve šljive s konopom oko vrata! Nestrpljivo sam čekala policiju – opisuje Ivana.

Kad su policajci došli, kaže, u torbi su našli uplatnicu i izašli iz kafića, gdje je, pored kombija s nazivom tvrtke, još bio taj muškarac.

– Dali su mu torbu i svi otišli! Bila sam u šoku, tek sam poslije shvatila da mi nije rekao ni “hvala!” ni “bok!”, ni mahnuo nije – veli Ivana.
Kad su vidjeli policijski auto, u kafiću su se počeli okupljati mještani, ispitujući što se dogodilo. Mnogi su, čuvši priču, Ivani savjetovali da traži nagradu. Nazvala je tvrtku čiji je naziv ispisan na kombiju, dobila broj mobitela pa nazvala vlasnika.

– Rekla sam da ne tražim novac, ni večeru, da bi “hvala” bilo dovoljno. Kazao je da će doći taj dan ili sutra. Nije više dolazio, iako sam vidjela kombi u prolasku. Čak ni nazvao nije.

Spasila sam mu posao, možda život, a on ništa – kaže Ivana.

Komentara 15

JM
ja-ma
15:38 23.10.2010.

E ove kokoške mi je stvarno dosta!Prvo u 24 sata,a sada tu.Očito je ljuta što nije dobila nagradu,a koliko sam ja shvatila kada je spazila torbu kopala je po njoj i umjesto da zove ljude čija je ili da je jednostavno pričuva ona je nazvala drotove koji su joj rekli da torbicu ne da vlasnicima što je ona i napravila kada su se ovi vratili.Ljudima su torbu vratili tek policajci.Glupačetino jedna,sreća da drotovi nisu dalje gnjavili.Mogla si ljudima navući na vrat poreznu i financijsku inspekciju.Naravno da sada tvrde da nemaju pojma ni o čemu.Rade po cijele dane težak fizički posao i sigurno kao ni većina u ovoj državi ne prijavljuju sav promet koji naprave jer bi im država pojela svu zaradu,a ti im zoveš drotove.Zovi drotove onima u Sabor gusketino!Još imaš karaktera uznemiravati ljude ljude...Nevjerojatno?!

JM
ja-ma
15:40 23.10.2010.

I još nešto.Zašto bi te nagradili kada su morali \"nagraditi\"pandure da ih puste na miru?

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
14:58 23.10.2010.

Na kraju krajeva, ova konobarica je dobro i prosla ... Nezahvalni tip je mogao sad reci da u torbi nedostaje jos 50000 kuna, ... i eto ti belaja ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije