Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oleg Butković:

"Ne bojim se kaznene prijave i čekam da me pozovu na razgovor"

Oleg Butković
Anton Ficko/VLM
14.10.2011.
u 21:12

Butković je prozvao i Ministartsvo financija jer ništa nije poduzelo nakon što mu Hoteli Novi naime poreza i doprinosa duguju 27,3 milijuna kuna

Ne bojim se kaznene prijave i jedva čekam da me pozovu na razgovor, rekao je gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković novinarima nakon što je u medijima objavljena vijest kako su Hoteli Novi d.o.o. protiv njega podnijeli kaznenu prijavu jer je navodno počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti zloupotrebom položaja i ovlasti. Podsjetimo, O. Butković je u svojstvu predsjednika skupštine Turističke zajednice Novog Vinodolskog radi nepodmirenih potraživanja Hotela Novi d.o.o. Trgovačkom sudu u Rijeci podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad tim poduzećem.

Iako su Hoteli Novi na račun TZ-a uplatili 855.700 kuna glavnice i kamata, te potraživanja više nije bilo (a time se izgubilo i svojstvo vjerovnika TZ-a), O. Butković nije povukao prijedlog i Trgovački je sud 13. lipnja ove godine otvorio stečaj. Na žalbu većinskog vlasnika Hotela Novi Gordana Širole Visoki trgovački sud RH je pak 1. rujna ukinuo to rješenje, no time nije i uklonjena opasnost za Hotele Novi da će stečaj prije ili kasnije ponovo biti otvoren, ali sada po zahtjevu nekog drugog predlagača. A njih je više od 20.

Naime, O. Butković je novinarima podijelio podatke o podnesenim prijedlozima za pokretanje stečajnog postupka nad dužnikom Hoteli Novi prema evidenciji Trgovačkog suda u Rijeci iz kojih je razvidno da su među predlagačima i Bruno Orešar i Gordan Širola, te šest poduzeća u njihovom vlasništvu ili bliskim vezama s njima. Posluživši se u maniri "svoje" stranke HDZ-a narodnom "Zaklela se zemlja raju da se sve tajne doznaju", O. Butković se zapitao "Tko je ovdje lud?". Prozvao je i Ministartsvo financija jer ništa nije poduzelo nakon što mu Hoteli Novi naime poreza i doprinosa duguju 27,3 milijuna kuna.

Direktorica Novi resorta, inače sestra Brune Orešara Zvonimira Orešar rekla je da O. Butković ponovo mješa kruške i jabuke u pokušaju skretanja pozornosti s činjenice da je TZ ustrajao pri prijedlogu za otvaranje stečaja iako su se izgubili razlozi za to podmirenjem svih obveza Hotela Novi prema njoj. Dodala je da je Novi resort time pretrpio znatnu materijalnu štetu, a što se tiče prijedloga za pokretanja stečaja iza kojih stoje njen brat i G. Širola rekla je kako tu nema ništa sporno jer je to njihovo pravo kao investitora i vjerovnika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije