Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovac

Nastavljen prosvjed mljekara pred pogonima KIM-a

kim17
kristina štedul fabac/pixsell
17.02.2012.
u 14:04

Prosvjednici se susreli i s čelnicima Karlovačke županije, no sastanak okončan bez konkretnih rezultata

Prosvjed mljekara pred pogonima KIM-a u Karlovcu nastavljen je, iako okupljeni proizvođači traktorima nisu blokirali ulazak kamiona u prostor tvrtke, kao ni dolazak ili odlazak radnika s posla. U međuvremenu je za dio mljekara nastavljen otkup mlijeka, a čim je prerađeno, mlijeko je dalje distribuirano prema potrošačima. Tako su prosvjednici doznali da su prvi kamioni prerađenog mlijeka otišli u Sarajevo i neke druge gradove u susjednoj BiH, ali i da su dva skladišta gotovih proizvoda u okolici Karlovca potpuno ispražnjena.

Šverc mlijeka

 – To govori da u Bosni mlijeka zapravo nedostaje, a ne kao što se priča, da ga tamo ima u ogromnim količinama i po znatno nižoj cijeni od ove koju mi tražimo. Prava istina nije da se iz Bosne mlijeko uvozi, nego da se uvozi preko Bosne, ili bi točnije bilo reći šverca – rekli su mljekari okupljeni ispred KIM-a.

 Udruga kooperanata KIM-a zatražila je i pomoć od Karlovačke županije, a sastali su se i sa županom. No nakon svega nisu bili zadovoljni.

 – Od tog sastanka nismo očekivali puno. Željeli smo samo da nam župan kaže da nas podržava i da će nam, u okviru svojih mogućnosti, pomoći. Na kraju rečeno nam je tek da će informaciju o sastanku prenijeti svim zainteresiranima te da će o tome izvijestiti i saborske zastupnike. No, saborske zastupnike o svemu smo mi već odavno izvijestili, s nekima smo i u kontaktu, a od njih smo već i dobili podršku – rekao je Zdenko Močnik, predsjednik Udruge mljekara KIM-a.

Policija kod mljekara

Pred pogonima mljekare okupili su se proizvođači iz svih dijelova županije, pa čak i oni kojima KIM ili Dukat ne otkupljuje mlijeko svjesni da je riječ o zajedničkom problemu. Unatoč iznimno mirnom prosvjedu cijelo vrijeme nazočni su policajci. Neki mljekari već su prosvjedovali jer ih je policija obilazila i u njihovim domovima.

 – Istina je da su policijski službenici PU karlovačke kontaktirali poljoprivrednike. No, nije to bilo u cilju uznemiravanja, nego zbog pravovremenog informiranja poljoprivrednika o zakonskim obavezama koje su dužni ispuniti vezano uz prijavljivanje mirnog prosvjeda – rekla je Andreja Lenard iz policije.

Ključne riječi

Komentara 3

LI
liliana1007
14:27 17.02.2012.

kako će sad milanović ovo riješiti???

MA
mador
17:00 17.02.2012.

to je jos uvijek uspijesna politika HDZ-a .................a trazili ste i dobili ste zakon trzista ...........zalosno ................

TI
tintilinic100
13:42 20.02.2012.

liliana1007 Ne mora se to nikako rješavati.. neka jednostavno ignoriraju to.. i to će se isto razvodniti kao i Pernar-ov skup. Nema frka.. Neće Milanović brinuti... vjeruj mi... ima on dobre savjetnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije