Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUŠTENO GRADILIŠTE

Nastaje li na Dubovcu još jedno karlovačko "divlje" jezerce?

dubovac jezerce
Dominik Grgurić/Pixsell
15.03.2010.
u 17:09

Investitor, tvrtka B.A.B. grupa iz Zagreba, tvrdi da nisu odustali od projekta. Planiraju sagraditi stambeno-poslovni objekt sa 28 stanova, kako su 2008. i najavili.

Dubovac je posljednjih godina veliko gradilište, puno je napravljeno, ali ima i nekoliko lokacije na kojima su investitori počeli gradili, ali su gradilišta ubrzo napuštena. Takvo je i ono u Ulici Herte Turze.

 Leglo komaraca

 – Ne želim nikoga prozivati, već jednostavno ukazati na problem koji je nastao. Prije nekoliko je godina Grad prodao građevinsko zemljište Obrtničkoj zadruzi Karlovac, ona je, pak, zemljište preprodala investitorima iz Splita i Zagreba koji su na gradilištu iskopali ogromnu rupu koja je sada, nažalost, prerasla u zapušteno jezero i leglo komaraca – upozorio je Janko Kralj, jedan od stanovnika gradske četvrti Dubovac, koji strahuju da će, kao i stanari Šestićeve i Krležine, imati novo jezerce. Povezivala bi ih ista sudbina - tamošnje jezerce nastalo je na temeljima nikad dovršenog “trećeg” nebodera. Gradilište je postalo, kazali su nam stanari ulice, i odlagalište starih građevinskih kontejnera i građevinske opreme.

 – Radovi su stali prije više od godinu dana, zato se bojimo da investitor nije odustao od planova, pa ćemo, umjesto lijepo uređenog dijela Dubovca, imati napušteno gradilište, novu močvaru i smetište – boje se stanari okolnih zgrada.

 No, investitor, tvrtka B.A.B. grupa iz Zagreba, nije odustala od projekta. Planiraju sagraditi stambeno-poslovni objekt sa 28 stanova, kako su 2008 i najavili.

 – Radove smo prekinuli zbog ishođenja građevinske dozvole, jer kada smo zemljište kupili od Obrtničke zadruge, imali smo samo lokacijsku dozvolu. Od projekta ne odustajemo, za dva mjeseca nastavljamo gradnju. Do sada smo napravili pilotiranje, odnosno temeljenje – kazao nam je Augustin Antić iz tvrtke B.A.B. grupa iz Zagreba, investitora projekta. Stanovi će biti u prodaji na slobodnom tržištu, kao i stanovi koje je započela graditi Sindikalna stambena zadruga iz Zagreba u istoj četvrti.

Stanovi Sindikata

Zajedno sa Sindikatom državnih i lokalnih službenika i namještenika i sindikalnom Štedno-kreditnom zadrugom 2003. su počeli graditi kompleks od pet stambenih zgrada za članove Sindikata. Sagrađena je samo prva zgrada, stanovi su prodani na tržištu, a ne članovima Sindikata zbog problema koji su nastali između investitora.

– Dobili smo sudski spor s Hypo bankom, koja nas je počela financirati na početku gradnje, ali su bez objašnjenja odustali od projekta i blokirali nam račun. Spor smo dobili, račun je odblokiran, a pregovaramo s Tempom o nastavku gradnje preostalih zgrada na Dubovcu, ali i u Grabriku i na Drežniku. No, za ostale lokacije nemamo još sve potrebne dozvole, a za Dubovac ih imamo. Vjerujem da će gradnju nastaviti ove godine – kazala je Ruža Kovačić, predsjednica Sindikalne stambene zadruge iz Zagreba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije