Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje u Parizu

Naši otputovali na Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika

lopta
Reuters
19.08.2011.
u 15:22

U jakoj konkurenciji 64 muške ekipe iz cijelog svijeta hrvatski reprezentativci odlučni su plasirati se među prvih 30

Bivši korisnici Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Selca Damir Balaban i Marcel Tomić, zajedno s korisnicima prihvatilišta za beskućnike Cvetanom Najdenovim s prebivalištem u Splitu, Borisom Frankovićem i Karlom Hrženjakom iz Zagreba te Vinkom Omerovićem i Vilijem Kočkom iz Osijeka, predstavljat će Hrvatsku na 9. svjetskom nogometnom prvenstvu beskućnika i ostalih socijalno marginaliziranih skupina, koje se ove godine od 21. do 28. kolovoza održava u Parizu. Hrvatska  tako već treći put nastupa na ovom već tradicionalnom svjetskom natjecanju, koje će ove godine okupiti 64 muške i ženske reprezentacije iz cijelog svijeta.

Kako bi svoju zemlju i sebe predstavili u što boljem svjetlu u Parizu, naši će reprezentativci posebno vrednovati fair play na terenu i izvan, a odlučni su plasirati se među prvih 30 reprezentacija, čime bi ostvarili dosad najbolji plasman. Hrvatska je na ovim natjecanjima debitirala 2009. u Milanu i zauzela 45. mjesto. Projekt u Hrvatskoj vode franjevački svjetovni red "Mjesno bratstvo Trsat" biz Rijeke i Udruga MoSt iz Splita u ime Neformalne mreže prihvatilišta za beskućnike iz sedam većih hrvatskih gradova. Cilj je omogućiti im posjet svjetskim metropolama te nastup na natjecanju koje podržavaju Fifa i Uefa.

Ključne riječi

Komentara 3

DH
dalibor.hren
15:56 19.08.2011.

Još malo i na prvenstvo beskućnika ćemo svi.

DU
Deleted user
22:36 19.08.2011.

vecina tamo i spada jer su obicni luzeri

DR
drug
03:44 21.08.2011.

Otputovali sa avionom...Biznis klasa za beskucnike......Mamic dovodi pojacanje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije