Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na obnovljenom bjelovarskom autobusnom kolodvoru zahodi pod ključem

Nakon 15 sati putnici zbog nužde trče okolo po kafićima

'03.03.2010., Bjelovar - Novi autobusni kolodvor koji je uredila tvrtka Komunalac Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
03.03.2010.
u 16:17

Sanitarni čvor otvara se po završetku svih radova, a za putnike su jučer dopremljena dva kemijska zahoda kako bi imali gdje obavljati nuždu.

Tek što je obnovljeni i modernizirani autobusni kolodvor otvoren za putnike, našao se na popisu pitanja na aktualnom satu Gradskoga vijeća.

Aktualni sat

Naime, vijećnica SDP-a Vanja Posavec ukazala je na svojevrsni apsurd po kojemu je novo zdanje - u čiju je obnovu utrošeno ukupno 3,3 milijuna kuna - i dalje bez sanitarnog čvora. Zahodi su, naime, otvoreni samo do 15 sati, a nakon toga zbunjeni putnici trče oko susjednih kafića, no bilo je i slučajeva zvonjave na vratima okolnih stanara. Šef uprave za komunalne djelatnosti Josip Heged na sjednici je ustvrdio kako će provjeriti razloge te nelogične pojave, o kojoj bi trebali znati u upravi Čazmatransa. Obećanje je doista i ispunio, otkrivši za Večernji kako se mjerodavni iz prometnog ureda nisu primjereno brinuli za održavanje, a još manje za čuvanje uređenog sanitarnog čvora, pa im je izvoditelj radova, bjelovarski Elektrometal, jednostavno uzeo ključeve.

- Obnova bjelovarskog kolodvora previše je dragocjena i skupa da bi se tek tako već na samom startu uništavala. U milijunima utrošenima za rekonstrukciju novac je svih bjelovarskih poreznih obveznika te je već zbog te činjenice nužno i primjereno čuvati takvu imovinu - objašnjava Heged.

Uskoro otvaranje

Naglašava kako će za koji dan zahodi biti stalno na raspolaganju putnicima, ali će se o njihovu održavanju povesti i veća briga. Podsjeća kako će ovih dana Elektrometal prionuti dovršenju svih građevinskih radova, što podrazumijeva postavljanje kamenih tepiha, ograde te uređenju novoga parkirališnog prostora. Time bi rekonstrukcija kolodvora trebala biti u cijelosti završena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije