Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigla prinova

Najpoznatiji hrvatski ljubavni par Klepetan i Malena dobio bebu

Klepetan i Malena (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/5
16.05.2012.
u 14:48

Malena je ovih dana na svijet donijela jednog ptića, a izleći se trebaju još tri. Jednog su ptića, nažalost, zbog hladnog vremena izgubili

Najpoznatiji hrvatski ljubavni par Klepetan i Malena dobio je bebu. Naime, ovih im se dana izlegao ptić, a uskoro će ih se izleći još tri. A ljubav ove dvije rode godinama "živi" zahvaljujući Stjepanu Vokiću koji je, između ostaloga, zaslužan i što je slika i priča o dvije rode, Klepetanu i Malenoj, obišla Hrvatsku i svijet.

Zahvaljujući njegovoj dva desetljeća dugoj brizi o rodama i njihovu gnijezdu, priča o ljubavnom i životnom paru roda promovirala je Brodski Varoš i Slavonski Brod. Stoga ne čudi što je ovom umirovljenom domaru brodske Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić danas dodijeljeno javno priznanje i nagrada Grada Broda.

– Eto, nekome rode donose djecu, a meni su donijele nagradu. Ovo priznanje mi znači jako mnogo. Sretan sam što su sugrađani prepoznali moj rad kao humani posao koji pridonosi promidžbi grada. To je dokaz da nismo svi materijalisti, iako vjerujem da ima ljudi koji su ovo priznanje zaslužili i više od mene – kaže Stipa i dodaje kako ispočetka nije mogao ni slutiti kako će priča o njegovim rodama privući toliku pozornost.

Pozivi građana koje zanimaju novosti u vezi s rodama dolaze mu iz cijelog svijeta. Prije desetak dana posjetili su ga japanski turisti koji su iz Zagreba doputovali autobusom da vide rode, a jedan Čileanac poslao mu je isječak iz tamošnjih novina u kojemu se govori o Malenoj i Klepetanu. Prije nekoliko dana jedna obitelj hrvatskih korijena iz Sao Paula na mobitel mu je poslala šifru na koju može podići 2.000 kuna za rode. Nažalost, tehnika mu nije jača strana, pa ju je slučajno izbrisao. Ostala mu je jedino nada da će se pošiljatelji ponovno javiti.

– Čini se da sam, ni kriv ni dužan, postao prava turistička atrakcija. Moj jedini motiv bio je da pomognem ranjenoj ptici jer jako volim životinje. Međutim, nakon svega što se dogodilo, zavolio sam te rode kao vlastitu djecu. Vjerovali ili ne, više vremena provedem na ribnjacima nego kod kuće. A što ću, moram naloviti ribe da ih nahranim – ističe simpatični domar iz Slavonskog Kobaša. Zbog činjenice da pokraj njihova gnijezda uvijek stoji kanta puna svježe ribe i Klepetan se malo ulijenio, pa u posljednje vrijeme rjeđe ide u nabavku. Zato, međutim, i nadalje predano radi na potomstvu. Malena je tako upravo ovih dana na svijet donijela još jednog ptića, a uskoro će ih se izleći još troje.

– Nažalost, za onog nedavnog nevremena i jakog vjetra smrznulo se jedno mladunče koje je bilo izvan gnijezda. Srećom, ono koje se izleglo zdravo je i ima dobar apetit, baš je jutros pojelo dvije ribice. To je već četrdeset i prvo mladunče koje se rodilo kao plod ljubavi Malene i Klepetana – dodao je Stipa.

Ključne riječi

Komentara 24

SA
sandrina
15:19 16.05.2012.

Tko to kaže da rode ne nose bebe? :-) Mala slatkica!!!!

MI
mislav5
15:19 16.05.2012.

Otkad to životinje dobivaju bebe? Beba je ljudska prinova, a ne životinjska, nepismenjakovići.

OB
-obrisani-
17:34 16.05.2012.

...također Dumovec, za zbrinjavanje napuštenih i divljih životinja, SUZA, ima ih još...i volontera....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije