Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suveniri

Najmanja je lička kapa promjera osam milimetara iz Duge Rese

licka kapa
Marko Čuljat
04.06.2010.
u 19:52

Proizvođač je za idući petak obećao napraviti još manju ličku kapu. Inače pravi minijaturne kape od svega nekoliko centimetara promjera na kojima pišu imena čak 170 ličkih sela s područja Brinja, Otočca, Gospića i Korenice.

GOSPIĆ – Dok lokalni turistički radnici pod patronatom političara pokušavaju napraviti lički suvenir, svakog petka, kada je tjedna placa (sajam), prava je izložba svih mogućih ličkih suvenira.

Ima radova u drvetu i iz drveta, tkanih teka (torba za jedno rame), tkanica (pojaseva) i bezbroj majica. Tražena je i lička kapa s crtom koju Ličani zovu paunovo pero, a arheolozi pseći skok koji potječe još iz stare Grčke.

Jedan proizvođač kapa iz Duge Rese pravi minijaturne kape od svega nekoliko centimetara promjera na kojima pišu imena čak 170 ličkih sela s područja Brinja, Otočca, Gospića i Korenice gdje ima svoj štand za sajmenog dana. Izradio je i minijaturnu kapu promjera samo osam milimetara. Za idući petak obećao je napraviti još manju.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brle
03:18 05.06.2010.

najprje snjesko bijelic...a sad kapa.....lijepo i simpaticno, i dobre ideje za dalje osmisljavanje, jer lici se pridaje prilicno malo medijske pozornosti, a ovakvim stvarima ulazi u oko citaocima kao nesto ugodno....steta da se licani malo aktivnije ne bave tom vrstom turisticke promidzbe....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije