Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rally Pariz-Bakar

Najluđa utrka na svijetu u režiji maštovitih "oktanaca"

Maskare-Rally11
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/4
19.02.2011.
u 13:22

Mašte sudionicima vesle i jedinstvene utrke ne nedostaje. Jubilarno, dvadeseto izdanje Mašakranog auto rallya Pariz-Bakar oduševilo je Riječane, Kostrenjane, Bakrane

Dvadeseto, jubilarno izdanje Maškaranog auto rallya Pariz - Bakar još je jednom oduševilo sve one koji su se danas zatekli na riječkim ulicama. Poznata poruka Riječkog karnevala “Budi što želiš” najbolje se potvrdila u današnjoj utrci maškaranih vozila, jer sudionicima ovog tradicionalnog rallya i nakon niza godina mašte ne nedostaje. Priča je to koja traje od 1990. godine, u organizaciji Auto kluba Rijeka, a jedini je uvjet da su svi sudionici, njihova pratnja i suci maskirani. U ovogodišnjem Maškaranom auto rallyu Pariz - Bakar, parodiji na poznatu svjetsku utrku Pariz - Dakar, sudjelovalo je 92 vozila s oko 300-tinjak karnevalista, uglavnom s područja Rijeke i Istre. Šarena je povorka startala u 10 sati s riječkog Pariza, potom je krenula prema Korzu. Nakon predstavljanja u središtu grada krenuli su prema Kostreni, gdje su se ogledali u vožnji spretnosti između čunjeva. U Bakru, kao krajnjem odredištu sudionici prolaze još jedan ispit spretnosti. Svakodnevica je karnevalistima nepresušno vrelo ideja, pa se tako u ovogodišnjem Maškaranom auto rallyu Pariz - Bakar moglo vidjeti pokretno brodogradilište s Dokom kao dio privatizacijske priče, “Hrvatski demokratski zatvor”, Rijeci još uvijek nedostižne “Mediteranske igre”, “Papa mobile”, akvarij na četiri kotača, carabinjere, formule, bumbare, šarene motocikle, pa čak i minijaturu pariškog Moulin Rougea i Eiffelovog tornja. Zabave neće nedostajati niti u večernjim satima, jer u 21 sat, u riječkom hotel “Neboder” počinje tradicionalni “Oktanski bal”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije