Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga za vandalom

Nagrada od 2000 kuna onome tko otkrije tko se potpisuje s 'POW'

Osijek
Davor Javorovic/PIXSELL
16.01.2013.
u 13:53

Osijek je već uputio odštetni zahtjev Policijskoj upravi da se pronađe počinitelj ovog kaznenog djela. Šteta koju je počinio do sada penje se na više 10-ak tisuća kuna

Savjet mladih grada Osijeka s predsjednikom Filipom Glavašem krenuo je u akciju pronalaska počinitelja koji već mjesecima na gradskim trgovima, klupama i pročeljima zgrada ostavlja potpis \"POW\". Osječane je pozvao da policiji prijave vandala i na taj način spriječe daljnje uništavanje gradske imovine, a za uzvrat će biti nagrađeni s 2.000 kuna.

- Osijek je već uputio odštetni zahtjev Policijskoj upravi da se pronađe počinitelj ovog kaznenog djela. Šteta koju je počinio do sada penje se na više 10-ak tisuća kuna. Za te smo novce mogli urediti 14 novih dječjih igrališta ili deset ulica s javnom rasvjetom - objasnio je Glavaš napominjući kako će diskrecija onome tko otkrije identitet počinitelja biti zajamčena.

Iako \"POW\" kao skraćenica na engleskom jeziku znači \"prisoner of war\" odnosno ratni zarobljenici, na novinarski upit krije li se iza toga kakva poruka, Glavaš je to odbacio. - Ne vjerujem da se iza ovoga krije neka poruka. Pretpostavljam da je riječ o nekom mladenačkom hiru koji traje već mjesecima - dodao je on. Novac za nagradu osigurao je Grad Osijek, odnosno Savjet mladih kojima ovo, kako su podsjetili, nije prva takva akcija. Isto su napravili i prilikom razoktrivanja vandala koji su uništili popularnu \"školjku\".

Komentara 4

PO
princepesa_Os
21:22 16.01.2013.

Bravo za Savjet mladih grada Osijeka! Svakako treba pozdraviti takve akcije, vidi se da mladi brinu za svoj grad i budućnost (osobito kada to ne radi vlada). Mladi samo tako nastavite, imate podršku. Uvijek je više dobrih ljudi nego vandala. :)

TI
tinamar
07:31 18.01.2013.

Tako je ružno kad idem gradom, a novi trgovi išarani! Pa neka se na svoju kuću potpisuju! Treba ih dobro po đepu "oplesti", pa im neće to više past na pamet. A i natjerala bi ih, kad se sazna tko su, da javno uzmu četku i očiste to!

JA
jah
17:59 18.01.2013.

evo mladi glavaš brine oko grafita umjesto da se brine o ratnim zločinima :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije