Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cipelarenje

Načelnik prosvjetne inspekcije za tučnjavu doznao – iz medija

oš metković (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
05.10.2011.
u 19:45

Nikša Kaleb: 
Nitko iz škole nije zvao da pita za zdravstveno stanje moje kćeri.

– U Osnovnu školu Stjepana Radića u Metkoviću poslali smo prosvjetnog inspektora koji utvrđuje činjenice i okolnosti kako je došlo do premlaćivanja učenica sedmog razreda – kazao nam je jučer Ivan Ivanda, načelnik Područne jedinice Ministarstva znanosti, Odjela za inspekcijske poslove Split. Tvrdi da je maloljetnička delinkvencija prioritet prosvjetne inspekcije te da su zbog ovog slučaja prekinuli neke druge poslove. Ivanda je iz medija doznao za cipelarenje, a prekjučer je dobio i podnesak roditelja jedne od premlaćenih djevojčica.

Kazna za propust

Ivanda poručuje da će inspektor za nekoliko dana načiniti nalaz i tek tada ćemo doznati je li tko od prosvjetara u školi pogriješio. Na primjedbu zašto treba toliko dugo čekati nalaz, načelnik je odgovorio da inspektor ima i drugog posla! Kako neslužbeno doznajemo, prosvjetni inspektor Martin Šimović nije pronašao nikakve propuste u radu školskih službi, a iz ministarstva doznajemo da će protiv odgovornih učenica biti izrečene pedagoške mjere. Po Metkoviću se šuška da se slučaj pokušava zataškati kako na svjetlo dana ne bi izišla loša slika grada. Jer, izbori su vrlo blizu. Nikša Kaleb, otac jedne od triju pretučenih djevojčica, koja je još uvijek na promatranju u dubrovačkoj bolnici, čeka nalaz inspektora.

Serviraju što žele

– Moram odgovoriti na brojne laži vezane uz ovaj slučaj. Premda smo jedna od oštećenih strana, inspekcija s nama nije kontaktirala nego se samo servira ono što škola želi – ogorčeno će N. Kaleb, bivši rukometni reprezentativac, dodavši da razmišlja o tužbi protiv škole. Kaže, nitko iz škole nije se interesirao za zdravstveno stanje njegove kćeri. Nitko iz škole nije zvao policiju, učinila je to hitna pomoć. Škola nije obavijestila ni Centar za socijalnu skrb niti Državno odvjetništvo.

Komentara 7

NO
normalac
20:46 05.10.2011.

Prosvjetna inspekcija radi van svakog zakona i to znamo svi u školstvu. Općepoznata stvar je da prosvjetni inspektori čuvaju leđa ravnateljima. Zna se da to nije badava.Letimičan pogled na putne naloge ravnatelja otkriva da vole posjećivati gradove u kojima žive inspektori. G. Kaleb javite se g. Mihaeli Adamović, načelnici u Ministarstvu prosvjete u Zagrebu, držite sve medije uz sebe i nemojte dozvoliti da vam tuku dijete, a škola se pravi da je sve u redu. Zaista je degutantno i nedopustivo imati takve ravnatelje škola. Također,informirajte se o poduzetim radnjama stručnih službi - obično pedagozi škole držeštangu ravnatelju dok se djeca tuku. Nažalost, u velikom broju škola je tako. Sustav je urušen, a djeca prepuštena sama sebi.

DU
Deleted user
20:50 05.10.2011.

škole uopće ne prijavljuju veliku većinu nasilja koje se događa. jednostavno, ne žele \'dizati prašinu\' i \'kvariti reputaciju škole\'. Toga ima svugdje, nažalost sveprisutno je u svim školama u Hrvatskoj. Nasilje učenika nad učenicima, učenika nad nastavnicima, ali ako neki nastavnik samo malo jače digne glas na učenika, odmah se javljaju mediji, pučka pravobraniteljica, ministarstvo....ma sve je naopačke.

DE
denderi
20:22 05.10.2011.

izgleda da je škola leglo lopova i prevaranata ...koji čuvaju samo svoje gu**** i čekaju peti dan u mjesecu da prime plaće ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije