Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalna samouprava

Načelnik Cota putuje biciklom jer je općinski račun u blokadi

paul cota (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
15.03.2011.
u 15:44

Na vlast u Promini Paul Cota došao je prije tri godine, kada je, kaže, od prethodne HDZ-ove vlasti naslijedio dug od oko tri milijuna kuna. Općinska je blagajna ponovno ispražnjena prije 20 dana.

PROMINA - Paul Cota, načelnik općine Promina Oklaj u drniškom zaleđu, danas je na službeni sastanak udaljen četrdesetak kilometara od općinskog sjedišta putovao – biciklom. Razlog za vrtnju pedala po olujnom jugu i kiši nije u njegovoj strastvenoj ljubavi prema biciklizmu, već činjenica da je račun Općine Promina već dulje vrijeme u blokadi, kako je objasnio.

– Moram reći da nije riječ ni o kakvu prosvjedu ili performansu, niti je riječ o sportu – odgovorio je uz ostalo načelnik Cota kada je zastao pored ceste da bi sjedeći na sivo-zelenom biciklu odgovorio na poziv na mobitelu.

Odjeven u narančastu trenirku, s crvenom kapom na glavi i ruksakom na leđima, na sastanak s predstavnicima državne uprave u selo Kljaci Cota je krenuo nekoliko sati ranije kako bi stigao na vrijeme.

Naime, otkako je prije tri godine Paul Cota dospio na vlast u Promini, kojom je do tada vladao HDZ, zatekao je vrlo loše stanje općinske blagajne. Ubrzo je općinski račun bio blokiran zbog neplaćenih dugovanja od oko tri milijuna kuna koje njegovi prethodnici, kako je obrazlagao, nisu podmirili različitim vjerovnicima. Glavninu spomenutih dugova uspio je  vratiti, a ostalo je tek nešto više od 200 tisuća kuna, zbog kojih je općinska blagajna opet ispražnjena.

Naime, nova blokada računa traje već dvadeset dana, pa u Općini nemaju novca ni za plaće službenika, a ni za podmirenje troškova za benzin, telefone i ostale potrebe, kažu.

Paul Cota se s obitelji u rodnu Prominu doselio iz Zagreba, gdje je među ostalim bio i dio trenerske ekipe nekih košarkaških momčadi. U Promini se, izuzev što je općinski čelnik koji je iz HSP-a lani prešao u HSS, bavi i vinogradarstvom.

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:02 15.03.2011.

ma zamisli!!!!!!!!!!!! joj jadan! SVI DO JEDNOG BI MORALI NA POSAO SVOJIM PREVOZNIM SREDSTVIMA! Olaf Palme kao premijer švedske, išao na posao u hladnoj švedskoj svakodnevno na biciklu

TV
tvrtko3
11:07 16.03.2011.

Vratio se u rodnu Prominu?. Promina je planina a ne naselje. On se vratio u Oklaj. A postojanje ove općene je samo još jedna dokaz o prevelikom broju jedinica lokalne samouprave u HR. Naime općina Promina ima 500 stanovnika u 10 naselja i ne može financirati svoje troškove, sam načelnik ima neto plaću 8000 kn pa nije čudo što su u minusu.

ZE
zeljkozeljko
08:29 17.03.2011.

Bliže se izbori pa u modu dolaze bicikli, golf I-II, i druga sredstva običnog sirotinjskog puka, koji je sretan ako i to ima. Nakon izbora opet će se voziti audi, bmw, i ina vozila, jer ipak \"ONI\" su u službi \"onog\" sirotinjskog puka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije