Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plemenita prinova

Na svijet stigla Panonija

zdrijebe
20.04.2010.
u 18:21

Otac mlade Panonije elitni je pastuh Idamantes, također trakenerske pasmine, najstarije europske toplokrvne pasmine konja čiji genetski začeci sežu do 1732., kada je u istočnoj Pruskoj i nastala ta cijenjena pasmina

Kobila trakenerske pasmine Pusteblume, koja je u veljači došla iz Njemačke u vinkovački Konjički klub “Satir”, prošle je noći oždrijebila žensko ždrijebe – Panoniju! Otac mlade Panonije elitni je pastuh Idamantes, također trakenerske pasmine, najstarije europske toplokrvne pasmine konja čiji genetski začeci sežu do 1732., kada je u istočnoj Pruskoj i nastala ta cijenjena pasmina.

Sve učinile same

– Ždrijebljenje je proteklo u najboljem redu. Mlado je na svijet stiglo u 2.30 sati, nakon 20 minuta je stalo na svoje noge, a nakon pola sata već je sisalo. Iako smo bili ovdje cijelu noć, ništa nismo morali pomagati jer sve su učinili kobila i ždrijebe. Sada je ždrijebe umorno, ali lijepo sisa, pa će već za dan ili dva van u šetnju – kaže Dražen Bliml iz “Satira”, dodajući kako u Hrvatskoj sada ima samo 50 grla trakenera. Titulu “premier”, dodaje on, kobila može dobiti tek nakon devete godine života, koliko sada ima Pusteblume.

Stiže povjerenstvo

– U rujnu nam iz Njemačke dolazi tročlano povjerenstvo koje će pregledati i ocijeniti ždrijebe – kaže Bliml.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije