Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u brodogradilištu

Na porinuću policijskog broda u Puli ministar Ranko Ostojić

Porinuće policijskog broda u Puli (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/8
02.03.2012.
u 14:52

Plovilo je namijenjeno nadzoru teritorijalnog mora i granice na moru te zaštićenog ekološko-ribarskog pojasa

U pulskome brodogradilištu Tehnomontu danas je na prigodnoj svečanosti kojoj je nazočio i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić svečano porinut policijski patrolni brod PB-25.

Brod je izgrađen od aluminija i potpuno opremljen, dug je 25,1 i širok šest metara i na njemu će ploviti šest članova posade. Namijenjen je nadzoru teritorijalnog mora i granice na moru te zaštićenog ekološko-ribarskog pojasa. Brodogradilište Tehnomont, kazao je na svečanosti direktor Miljenko Brnić, plovilo je projektiralo u suradnji sa škotskim projektantom "Camarc Design Ltd." i njegove karakteristike omogućit će brzu ophodnju i učinkovit nadzor jer ima dobru upravljivost pri plovidbi, manevru i pristajanju uz druga plovila. U knjizi narudžbi tog pulskog brodogradilišta još je jedan patrolni brod za potrebe MUP-a.

Novo policijsko plovilo nosi ime zapovjednika Specijalne policije primorsko-goranske Policijske uprave, Riječanina Marina Jakominića koji je u kolovozu 1992. godine poginuo u zasjedi na Velebitu. Kuma broda bila je njegova kći Nataša Jakominić-Marot. Kako je na porinuću istaknuo ministar Ostojić, patrolni brod PB-25 uvijek će podsjećati na herojstvo hrvatskog redarstvenika Marina Jakominića.

– Ovo je treći brod koji je kršten imenima onih koji su svojim herojstvom zadužili našu zemlju. Dva slična plovila koja već plove Jadranom i čuvaju morsku granicu Hrvatske nose imena poginulih redarstvenika Josipa Jovića i Mile Blaževića Čađe – kazao je ministar Ostojić. Ministar je, ističući da će Hrvatska uskoro postati punopravna članica zajednice koja briše granice na moru, kazao da će hrvatska policija svoje mjesto i tada naći u samome vrhu i biti odgovorna za mir i sigurnost granica EU i njenih građana.

Komentara 1

JA
jamanuša
15:14 02.03.2012.

Nadam se da neće sa njim loviti ribu prevoziti sir i cigarete i ostale egzibicioniste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije