Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa

Na Glavašev prijedlog Gotovina i Markač počasni građani Osijeka

filip glavaš
Davor Javorović/Pixsell
22.11.2012.
u 10:30

Predsjednik Savjeta mladih grada Osijeka objašnjava da na taj način žele odati zahvalnost što se "nisu odrekli Hrvatske u njezinim najtežim vremenima"

Filip Glavaš, predsjednik Savjeta mladih grada Osijeka, predložio je gradonačelniku Krešimiru Bubalu inicijativu za dodjelu priznanja počasnog građanina generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Bubalo je to već danas i prihvatio, a generali će kao počasni građani doći u Osijek na Dan grada, 2. prosinca.

Glavaš je u pismu objasnio da na taj način žele odati zahvalnost što se "nisu odrekli Hrvatske u njezinim najtežim vremenima i što su bili spremni dati svoje živote kako bi za nas mlade stvorili neovisnu i slobodnu Hrvatsku, ali i zato što su 20 godina nakon Domovinskog rata ušli u 'pravnu oluju' te kao i u svim današnjim bitkama iz nje izišli kao pobjednici".

– Generali Gotovina i Markač simboli su stvaranja slobodne i neovisne Hrvatske i kao takvi zaslužuju biti zapisani u povijesti kako Hrvatske tako i grada Osijeka koji je zahvaljujući i njima ostao nepokoreni grad. Ovu inicijativu pišemo uime mladih koji su sudjelovali i žrtvovali svoje živote u obrani grada Osijeka i stvaranju neovisne i samostalne Hrvatske, ali i u ime svih mladih grada Osijeka koji za zadaću imaju prenositi istinu o Domovinskom ratu – navodi se u inicijativi koju je potpisao Filip Glavaš.

>>General Gotovina postat će počasni građanin Splita

Komentara 12

EU
EUROPA
17:25 22.11.2012.

Filipe, Filipe slusaj mamu a ne tatu. Ante Gotovina je Europska legenda koji je obranio Europu od zla a ne samo Hrvatsku. Takva reklama mu moze biti samo stetna. Sto ne ostavite ljude na miru.

ZA
zaboravi
19:04 22.11.2012.

Ja mislim da bi G Generali trebali da budu pocasni gradzani drzave Hrvatske i tako na jedan lijep nacin da im se zahvale za sve sto su ucinili za drzavu zajedno sa svojim braniteljima.Zivili vi nama!

SO
Somelier
15:29 22.11.2012.

Trebaju biti počasni građani samo svaki u svome mijestu i recimo u još jednome gdje je imao " direktne zasluge". Sve ostalo pretvara se u lakrdiju pa je od toga više štete nego koristi. Mi moramo razmišljati kako dati Tuđmanu pravo mjesto.Trgove i ulice i to u največim gradovima a pogotovo u glavnome gradu. U Hrvatskoj imaju svakojake belosvetske protuhe svoj trg samo Tuđman ne. Zar ove presude nisu dovoljan dokaz da je Tuđman velikan a ne zločinac kako bi neki htjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije