Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal na groblju

"Možemo vam jedino ženu izvaditi i premjestiti je na drugo mjesto"

'sisak - 05.05.2010., Sisak - Mile Kaurin kraj groba supruge Jele na gradkom groblju Viktorovac. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
06.05.2010.
u 09:15

Za pokojnu suprugu Mile Kaurin kupio je grobnicu u Sisku. No, za izvođača kamenih radova nije angažirao Gradska groblja Viktorovac, nego Kamen.

Za izvođača radova na uređenju grobnice u kojoj mu počiva pokojna žena, Mile Kaurin odabrao je tvrtku Kamen Petrinja. No, jučer je na bolan način saznao da jedino Gradska groblja Viktorovac mogu izvoditi te radove.

Upozorili ga pri kupnji

"Možemo vam jedino izvaditi ženu i premjestiti je na neko drugo mjesto". Točno to rekao mi je djelatnik groblja Ivo Kleković. Ostao sam u šoku. Kakav bezobrazluk! Osim toga, kako ja ne bih mogao odabrati izvođača. To je moje pravo. Nisam nigdje ništa potpisao da sam obvezan njih angažirati – priča Mile Kaurin. Prozvani Ivo Kleković opovrgava da je to izjavio, a zabranu odabira izvođača opravdava "poslovnom politikom" tvrtke.

– Postoje točno određena mjesta na groblju za koja je predviđeno da radove na njima izvode Gradska groblja Viktorovac. Jedno takvo je kupio i Mile Kaurin te je na to tada upozoren. To je dio poslovne politike naše tvrtke. Može se žaliti pismeno. Ne vidim u čemu je problem – kaže Ivo Kleković, rukovoditelj radne jedinice vanjskih groblja. Inače, Mile Kaurin živi u Njemačkoj, a grobnicu je kupio u studenome 2009. godine, kada mu je žena bila živa, ali teško bolesna. Da počiva u Sisku bila je njezina želja.

Nije izolirani slučaj

Tvrtku Kamen Petrinja odabrao je između nekoliko drugih.

– Uvjerio sam se da rade kvalitetno. Vidio sam točno kako bi grob izgledao. Uostalom, i cijena je gotovo 20 do 30 posto niža. Zašto bih platio više – kaže M. Kaurin. Hazim Koštić, vlasnik tvrtke Kamen Petrinja, ističe da je njegov slučaj samo jedan od mnogih.

– Ovo nije izolirani slučaj. Svaki dan imamo jednu ili dvije mušterije koje su prošle slično, odnosno da se njima pokušava manipulirati. Uglavnom je riječ o osobama za koje oni procijene da ne znaju svoja prava. Tako je vjerojatno bilo i u ovom slučaju – kaže.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije