Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fashion Incubator

Modna je pista spremna za pet novih dizajnera

Fashion Incubator (1)
Davor Javorović/PIXSELL
30.10.2012.
u 18:19

Riječanka Andrea Anić, Katarina Mamić iz Zagreba, Puljanka Tatjana Pantoš, Splićanka Tina Spahija i Valinea Vinger iz Rijeke priključit će se pobjednicima Fashion Incubatora koji su svojim radovima oduševili zaljubljenike modnoga svijeta

Odbrojavanje do najnovijeg izdanja Fashion Incubatora je počelo. Moda će se ovoga vikenda opet “useliti” u Osijek. Već dvanaesti put na pisti jedinstvenog hrvatskog modnog događaja namijenjenog mladim, neafirmiranim dizajnerima “izleći” će se nova imena modne scene. Riječanka Andrea Anić, Katarina Mamić iz Zagreba, Puljanka Tatjana Pantoš, Splićanka Tina Spahija i Valinea Vinger iz Rijeke priključit će se dosadašnjim pobjednicima Fashion Incubatora koji su svojim radovima već oduševili zaljubljenike modnoga svijeta, poput Juraja Zigmana, Ana Marije Ricov, Ivana Alduka.

Stiže Soel i Jelena Aleksić

Svoje će autorske uratke pistom “prošetati” i dvije prošlogodišnje pobjednice – Sonja Lamut i Jelena Aleksić. Nakon što su se okitile pobjedničkom lentom, svoje su kolekcije već dva puta izložile i na zagrebačkom Cro-a-Porteru. I novo ime Fashion Incubatora očekuje pista prestižnog hrvatskog modnog događaja.

Više od 30 prijava

– Natjecateljske kolekcije potpuno su različite, ima ih od ženstvenih do arta. Svatko je od dizajnera radio na svoj način i to se vidi. Oduševljena sam jer nitko od finalista nije pratio modne trendove nego se vidi da su kolekcije plod njihovih kreacija “iz glave”. Imam svojeg favorita, ali se puno toga može promijeniti od crteža do onoga trenutka kada kolekciju vidiš na pisti. No, mogu reći da će svi modeli biti nosivi – objašnjava osječka dizajnerica Lidija Pihler, popularna Yuniku kroz čije je ruke prošlo više od 30 pristiglih prijava. Zajedno s hrvatskim dizajnerom Teom Perićem i Lucijom Biondić odlučili su se za pet finalista Portanova Fashion Incubatora koji će se u subotu s početkom u 20.30 sati održati u prostoru trgovačkog centra Portanova pod tematskim nazivom “Fashion Polarities”.

– Sposobnost mode je da ujedini čitav niz suprotnosti. Moda je i umjetnost i industrija, trenutačni hit i vječna ljepota, stvarnost i iluzija – objašnjava voditelj projekta Marko Jovanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije