Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koristan izum

Mladi Sunjani izradili karting od otpadnog materijala

karting
Dražen Prša/VLM
30.03.2010.
u 15:16

Karting koji postiže brzinu od 70 km na sat izrađen je od otpadnih dijelova miješalice, starog lima s kombija, a kotači su od dijelova priključaka za traktor...

SUNJA – U Općini Sunja nekolicina mladih entuzijasta u višku slobodnog vremena već duže vrijeme izrađuje neobične stvari.

Nedavno je Josip Kukolić (18) izumio bicikl koji pokreće motor betonske miješalice. Motor ima 60 prostornih centimetara, a Josip se na “motornom biciklu” može voziti brzinom od čak 60 kilometara na sat.

Ovih dana Ivica Božić, Ivan Paramin i Josip Kukolić, trojica mladih Sunjana, izradili su karting od otpadnog materijala. Karting koji postiže brzinu od 70 kilometara na sat  izrađen je od otpadnih dijelova miješalice, starog lima s kombija, a kotači su od dijelova priključaka za traktor...

- Ideja se stvorila preko noći, htjeli smo iskoristiti otpad u dobru svrhu. Ideja je potekla od mene, a nove zamisli u slaganju kartinga dali su moji prijatelji Ivan i Josip – kaže idejni tvorac kartinga Ivica Božić.

Brojni stanovnici Sunje ostaju zatečeni kada pored njih projuri karting koji u cijelom svom obliku podsjeća na pravi. Mladi sunjski izumitelji kažu da to nije njihova zadnja riječ što se neobičnih izuma tiče, jer već spremaju nešto novo za što kažu da će biti i te kako veliko iznenađenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije